advertentie
donderdag 17 december 2020 17:01

Acties tegen woonfraude en woonoverlast in Schiedam-West

De gemeente heeft in de afgelopen twee maanden verschillende acties gehouden tegen woonfraude en woonoverlast in de Schrijversbuurt in Schiedam-West. Daarbij zijn op 22 adressen 29 misstanden geconstateerd. In zes gevallen bleek sprake van illegale kamerverhuur. In drie gevallen was er sprake van het onrechtmatig ombouwen van de woning naar meerdere studio’s. Verder bleek dat in een aantal gevallen illegale bemiddelingskosten werden berekend. Ook is illegaal gebruik van een tuinhuis aangetroffen. 

Schiedam - De gemeente heeft in de afgelopen twee maanden verschillende acties gehouden tegen woonfraude en woonoverlast in de Schrijversbuurt in Schiedam-West.

Daarbij zijn op 22 adressen 29 misstanden geconstateerd. In zes gevallen bleek sprake van illegale kamerverhuur. In drie gevallen was er sprake van het onrechtmatig ombouwen van de woning naar meerdere studio’s. Verder bleek dat in een aantal gevallen illegale bemiddelingskosten werden berekend. Ook is illegaal gebruik van een tuinhuis aangetroffen.

De overtreders ontvangen een ‘last onder dwangsom’. Dat betekent dat zij de situatie binnen een aantal weken moeten oplossen omdat zij anders te maken krijgen met oplopende boetes. De gemeente laat weten dat het Interventieteam woonoverlast ook de komende maanden in Schiedam-West sterk actief blijft.