advertentie
donderdag 17 december 2020 20:28

Nieuwbouwproject Let’s Go West stopt wegens aantekenen beroep

Projectontwikkelaar Heembouw heeft aangegeven te stoppen met de verkoop van woningen in het project Let’ Go West wegens aangetekend beroep door offshorebedrijf Huisman tegen de verleende omgevingsvergunning. Let’s Go West zou bestaan uit twee woontorens in de buurt van de Wiltonhaven met huur en koopwoningen, een supermarkt, brasserie en sportfaciliteiten. Het was al mogelijk voor kopers om een appartement te kopen in dit nieuwe complex. Heembouw wilde pas beginnen met de bouw zodra er geen enkel beletsel meer was en er zekerheid was dat dit door kon gaan.

Projectontwikkelaar Heembouw heeft aangegeven te stoppen met de verkoop van woningen in het project Let’ Go West wegens aangetekend beroep door offshorebedrijf Huisman tegen de verleende omgevingsvergunning.

Let’s Go West zou bestaan uit twee woontorens in de buurt van de Wiltonhaven met huur en koopwoningen, een supermarkt, brasserie en sportfaciliteiten. Het was al mogelijk voor kopers om een appartement te kopen in dit nieuwe complex. Heembouw wilde pas beginnen met de bouw zodra er geen enkel beletsel meer was en er zekerheid was dat dit door kon gaan. Het aangetekende beroep van Huisman was voor de projectontwikkelaar de aanleiding om (nog) niet aan de bouw te beginnen en de verkoop stop te zetten. Bij navraag door SCHIE verwees een voorlichter van Heembouw naar de reactie zoals gegeven in het interview met het AD.

Voor Huisman was de reden om beroep aan te tekenen de mogelijkheid dat er in de toekomst klachten konden komen van de bewoners van het nieuwe complex wegens overlast veroorzaakt door werkzaamheden op de werf van Huisman. Hun bezwaar na de toewijzing van de vergunning werd door het Schiedamse college van burgemeester en wethouders ongegrond verklaard, waarna Huisman besloot om beroep aan te tekenen bij de bestuursrechter.

Een persvoorlichter van Huisman stelt tegenover SCHIE het volgende over het stilleggen van het project: “Deze ontwikkeling geeft Huisman de mogelijkheid om samen met de Gemeente Schiedam, Heembouw en het Pensioenfonds Metaal en Techniek, te focussen op een alternatieve, duurzame oplossing. Een die zowel tegemoetkomt aan de bestemming van de maakindustrie in Schiedam, als het woonplezier van mensen in dit gebied.”

Of in de toekomst de bouw van Let’s Go West nog doorgaat? Tegenover het AD stelt een voorlichter van Heembouw dat “uitstel niet per definitie tot afstel leidt.” Het oordeel hierover ligt nu bij de rechtbank.