advertentie
vrijdag 18 december 2020 08:34

Ook zonder museum weet het Stedelijk het nieuws te halen

Ook zonder museum weet het Stedelijk het nieuws te halen Foto's: SCHIE

Door de renovatie van het Jacobs Gasthuis heeft het Stedelijk Museum Schiedam een jaar lang niet de beschikking over haar museumgebouw. Maar ook nu weten ze het journaal te halen, met het project 'Jouw foto in het licht'. Het is dan ook nog nooit vertoond: zo'n grote projectie van zo'n grote afstand. Met een laserbeamer van maar liefst 20.000 Ansilumen projecteert het kunstenaarscollectief LiGHT UP COLLECTIVE vanuit Molen de Kameel op het Stadskantoor. 

Schiedam - Door de renovatie van het Jacobs Gasthuis heeft het Stedelijk Museum Schiedam een jaar lang niet de beschikking over haar museumgebouw. Maar ook nu weten ze het journaal te halen, met het project 'Jouw foto in het licht'.

Het is dan ook nog nooit vertoond: zo'n grote projectie van zo'n grote afstand. Met een laserbeamer van maar liefst 20.000 Ansilumen projecteert het kunstenaarscollectief LiGHT UP COLLECTIVE vanuit Molen de Kameel op het Stadskantoor. 

SCHIE TV nieuws.00 05 21 10.Still035

Het Jeugdjournaal besteedde er aandacht aan:'Het Stedelijk Museum in Schiedam projecteert de komende tijd heel groot foto's op een gebouw. Het zijn allemaal foto's van mooie momenten die Schiedammers zelf konden insturen. Hiermee wil het museum laten zien dat er ook leuke dingen zijn gebeurd dit jaar. Ook kinderen hebben foto's ingestuurd. Bijvoorbeeld van families, een mooie vakantie of een nieuw huisdier.'

Willem Campmans, creatief directeur van LiGHT UP COLLECTIVE laat weten hoe uniek het project is: ‘We projecteren op de toren van het stadskantoor vanaf Molen De Kameel, een afstand van 150 tot 200 meter. Dat is niet eerder gedaan. ‘Er was een test in Londen, dus het leek technisch mogelijk, maar de Nederlandse distributeur van de projector was sceptisch. ‘Uit technische berekeningen bleek dat het moeilijk zou zijn. Uiteindelijk bleek tijdens een proef in Schiedam dat het werkte.’

De foto’s van Schiedammers zijn te zien op de website van het museum. Inzenden kan nog tot en met 25 december 2021. De foto's zijn te zien tot en met 3 januari 2021, elke avond te zien tussen 17.00 en 21.00 uur.