advertentie
vrijdag 18 december 2020 11:09

Gemeente, Woonplus en HOW maken prestatieafspraken voor 2021

De gemeente Schiedam, Woonplus en de HOW (Huurders Organisatie Woonplus) hebben afspraken voor 2021 en verder gemaakt over het wonen in sociale huurwoningen in Schiedam. Met deze afspraken wordt ingezet op het bieden van voldoende kwalitatief goede en betaalbare sociale huurwoningen. In de toekomst moeten deze woningen in alle wijken van Schiedam zijn te vinden. Verder stellen zij in 2021 samen met het Rijk een plan op om de wijken Nieuwland en Oost ingrijpend te verbeteren. Op de locaties Bachplein en Driemaasstede zullen nieuwe seniorenwoningen worden ontwikkeld. 

Schiedam - De gemeente Schiedam, Woonplus en de HOW (Huurders Organisatie Woonplus) hebben afspraken voor 2021 en verder gemaakt over het wonen in sociale huurwoningen in Schiedam.

Met deze afspraken wordt ingezet op het bieden van voldoende kwalitatief goede en betaalbare sociale huurwoningen. In de toekomst moeten deze woningen in alle wijken van Schiedam zijn te vinden. Voor meer spreiding van deze woningen zullen de gemeente en Woonplus een akkoord sluiten over de realisatie hiervan op nieuwe locaties.

Verder stellen zij in 2021 samen met het Rijk een plan op om de wijken Nieuwland en Oost ingrijpend te verbeteren. Op de locaties Bachplein en Driemaasstede zullen nieuwe seniorenwoningen worden ontwikkeld.

De gemeente en Woonplus gaan samen inzetten op de aanpak van woonfraude en ondermijning. Hiermee moet de veiligheid en leefbaarheid in een aantal Schiedamse wijken worden verbeterd.

Foto: Michelle Muus