advertentie
vrijdag 18 december 2020 13:04

Ondertekening convenant moet hoogopgeleide statushouders meer kansen bieden

Directeur Desiree Curfs van Stroomopwaarts en directeur Mardjan Seighali van het UAF hebben afgelopen week een convenant ondertekend die hoogopgeleide statushouders in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis begeleiden naar een studie en een duurzame plek op de arbeidsmarkt. De statushouders krijgen met de ondertekening van het convenant de kans een deeltijdstudie, kort studietraject of leerwerktraject te volgen met maximaal een jaar lang doorbetaling van hun uitkering. De verwachting is dat door de samenwerking tussen Stroomopwaarts en het UAF meer kansen zullen ontstaan voor getalenteerde statushouders in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Maassluis - Directeur Desiree Curfs van Stroomopwaarts en directeur Mardjan Seighali van het UAF hebben afgelopen week een convenant ondertekend die hoogopgeleide statushouders in de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis begeleiden naar een studie en een duurzame plek op de arbeidsmarkt.

Diploma’s die de statushouders in hun land van herkomst hebben behaald worden in Nederland vaak niet erkend. De statushouders krijgen met de ondertekening van het convenant de kans een deeltijdstudie, kort studietraject of leerwerktraject te volgen met maximaal een jaar lang doorbetaling van hun uitkering.

De verwachting is dat door de samenwerking tussen Stroomopwaarts en het UAF meer kansen zullen ontstaan voor getalenteerde statushouders in de drie Waterweggemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.