advertentie
vrijdag 18 december 2020 16:06

Sportpark Willem-Alexander blijft verzakken: gemeente en Rijkswaterstaat beginnen juridisch proces tegen aannemerscombinatie

De gemeente Schiedam en Rijkswaterstaat beginnen een juridisch proces tegen de aannemerscombinatie van Sportpark Willem-Alexander vanwege de verzakkingen waar het sportpark mee kampt. Er zijn nieuwe schades en sinkholes waargenomen. 'Het overleg met de aannemerscombinatie heeft tot nu toe niet geleid tot duurzame oplossingen voor de geconstateerde gebreken' schrijft het stadsbestuur in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente en Rijkswaterstaat eisen dat de aannemerscombinatie de gebreken aan Sportpark Willem-Alexander duurzaam moet herstellen. Als herstel niet mogelijk is, of niet realistisch is, vorderen de gemeente en Rijkswaterstaat een schadevergoeding van de aannemerscombinatie'.

Schiedam - De gemeente Schiedam en Rijkswaterstaat beginnen een juridisch proces tegen de aannemerscombinatie van Sportpark Willem-Alexander vanwege de verzakkingen waar het sportpark mee kampt. Er zijn nieuwe schades en sinkholes waargenomen.

'Het overleg met de aannemerscombinatie heeft tot nu toe niet geleid tot duurzame oplossingen voor de geconstateerde gebreken' schrijft het stadsbetuur in een brief aan de gemeenteraad. 'Na onderzoek is de gemeente Schiedam samen met Rijkswaterstaat een juridisch proces gestart bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw tegen de aannemerscombinatie. Daarbij eisen de gemeente en Rijkswaterstaat dat de aannemerscombinatie de gebreken aan Sportpark Willem-Alexander duurzaam moet herstellen. Als herstel niet mogelijk is, of niet realistisch is, vorderen de gemeente en Rijkswaterstaat een schadevergoeding van de aannemerscombinatie'.

Tot nu toe heeft de aannemerscombinatie enkele tijdelijke maatregelen genomen om de sportvelden weer in gebruik te kunnen nemen. 'De gemeente Schiedam wil echter een sportpark van een deugdelijke kwaliteit waarbij verzakkingen en verplaatsingen zoals er zijn ontstaan niet voorkomen. Uit recent onderzoek blijkt helaas ook dat zich nieuwe schade voordoet, zoals het ontstaan van nieuwe verzakkingen en zogenaamde sinkholes, verzakkende keerwanden in de parkeerluifels en schade aan de hekwerken hier bovenop, schade aan ballenvangers en gebreken aan twee trappen waardoor de toegankelijkheid ervan in het geding komt. Ook zijn er onvolkomenheden geconstateerd aan de noodvoorzieningen die eerder zijn getroffen bij veld 2 en 3.'

De verwachting is dat het arbitrale vonnis wordt uitgesproken in de eerste helft van 2022.