advertentie
vrijdag 18 december 2020 20:57

Dit is waarom de grootste plasticvanger van Nederland aangelegd wordt in Schiedam

In het getijdenpark Wilhelminahaven wordt in samenwerking met Rijkswaterstaat en Clear Rivers de grootste plasticvanger van Nederland aangelegd.Deze 265 meter lange plasticvanger haalt drijvend afval uit het water en voorkomt dat het zwerfafval op de oever of in de begroeiing van het getijdenpark terechtkomt.De verwachting is dat er door de gunstige ligging veel afval uit het water gehaald kan worden op deze plek. Met de aanleg van de plasticvanger zijn de werkzaamheden in de Wilhelminahaven afgerond. Directeur Ramon Knoester van Clear Rivers en wethouder Jeroen Ooijevaar vertellen over dit bijzondere project en waarom dat juist in Schiedam wordt aangelegd.

In het getijdenpark Wilhelminahaven wordt in samenwerking met Rijkswaterstaat en Clear Rivers de grootste plasticvanger van Nederland aangelegd.Deze 265 meter lange plasticvanger haalt drijvend afval uit het water en voorkomt dat het zwerfafval op de oever of in de begroeiing van het getijdenpark terechtkomt.De verwachting is dat er door de gunstige ligging veel afval uit het water gehaald kan worden op deze plek. Met de aanleg van de plasticvanger zijn de werkzaamheden in de Wilhelminahaven afgerond.

Directeur Ramon Knoester van Clear Rivers en wethouder Jeroen Ooijevaar vertellen over dit bijzondere project en waarom dat juist in Schiedam wordt aangelegd.

schie basis.01 12 17 08.Still020

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media