advertentie
zaterdag 19 december 2020 14:09

Voedselbanktuin Wibautplein is nu echt weg

Voedselbanktuin Wibautplein is nu echt weg Foto: Twitter/Herman Kriek

De tuin aan het Wibautplein, één van de drie tuinen van Voedselbanktuinieren, is nu echt weg. Op de plek komen woningen. Voedselbanktuinieren kweekt, met een paar groepen enthousiaste vrijwilligers, nu op nog twee plaatsen in Schiedam groente en fruit als aanvulling op de pakketten van de voedselbank Schiedam. 'Daarmee helpen we veel mensen met een (te) kleine beurs aan vers en gezond voedsel'. De tuin in Nieuwland was een initiatief van de beheergroep Wibautplein en stond onder leiding van Joke de Haan. 

Schiedam - De tuin aan het Wibautplein, één van de drie tuinen van Voedselbanktuinieren, is nu echt weg. Op de plek komen woningen.

Voedselbanktuinieren kweekt, met een paar groepen enthousiaste vrijwilligers, nu op nog twee plaatsen in Schiedam groente en fruit als aanvulling op de pakketten van de voedselbank Schiedam. 'Daarmee helpen we veel mensen met een (te) kleine beurs aan vers en gezond voedsel'. De tuin in Nieuwland was een initiatief van de beheergroep Wibautplein en stond onder leiding van Joke de Haan. Ze vertelde eerder voor de camera van SCHIE TV dat ze niet blij was met de gang van zaken.

Op 18 november werden de containers al weggetakeld en werden de laatste groente naar de voedselbank gebracht. De containers hebben een plaats gekregen op de tuin Vijfsluizen. De vrijwilligers hebben Joke de Haan bedankt voor haar jarenlange inzet. 'Alle vrijwilligers Wibaut: heel hartelijk dank voor jullie inzet. De cliënten van de voedselbank hebben kunnen genieten van jullie mooie groente en fruit!'schrijft de organisatie op Facebook. 'Het was nou niet direct het meest gunstige terrein. Toch hebben jullie als vrijwilligers er prachtige oogsten behaald.'

De overgebleven twee tuinen bevinden zich op het oude volkstuinencomplex naast de boerderij Landvreugd in Groenoord, tegen rijksweg A20 aan en op Vijfsluizen, aan het eind van de Poldervaart, bij de Babbersmolen, tegen rijksweg A4 aan.