advertentie
zaterdag 19 december 2020 16:54

Bijna alle binnensteden rustiger door lockdown, maar Schiedam niet

Bijna alle binnensteden rustiger door lockdown, maar Schiedam niet Blik op het Broersveld op zaterdagmiddag

Door de strenge lockdown is het rustiger in bijna alle steden, ook in Rotterdam. Maar dat geldt niet voor Schiedam, blijkt uit cijfers die Parkmobile deelde met de NOS. Van de 100 gemeenten waarover Parkmobile cijfers aanleverde, was het tot en met donderdag bijna overal rustiger dan vorig jaar, behalve in Ouder-Amstel, Diemen, Tilburg en Schiedam. Maar er zijn wel verschillen met de eerste golf: het is in de meeste steden drukker dan toen. In de eerste drie dagen na de sluiting van de kinderdagverblijven en scholen tijdens de eerste golf, was het daar ongeveer een derde rustiger dan in 2019. Dat was van dinsdag tot donderdag slechts 2 procent.

Schiedam - Door de strenge lockdown is het rustiger in bijna alle steden, ook in Rotterdam. Maar dat geldt niet voor Schiedam, blijkt uit cijfers die Parkmobile deelde met de NOS.

Van de 100 gemeenten waarover Parkmobile cijfers aanleverde, was het tot en met donderdag bijna overal rustiger dan vorig jaar, behalve in Ouder-Amstel, Diemen, Tilburg en Schiedam. Maar er zijn wel verschillen met de eerste golf: het is in de meeste steden drukker dan toen. 

In de eerste drie dagen na de sluiting van de kinderdagverblijven en scholen tijdens de eerste golf, was het daar ongeveer een derde rustiger dan in 2019. Dat was van dinsdag tot donderdag slechts 2 procent.