advertentie
maandag 21 december 2020 10:18

Havenkerk krijgt Compliment van Zuid-Holland

De Havenkerk aan de Lange Haven heeft het laatste Compliment voor het Monument van dit jaar van de provincie Zuid-Holland ontvangen. Dit compliment is een blijk van erkenning van de provincie voor de wijze waarop de restauratie en herbestemming van de Havenkerk gerealiseerd is. De Havenkerk, die ook bekend staat als de Sint Johannes de Doperkerk, is van oorsprong een rooms-katholieke parochiekerk.  De Havenkerk vormde onlangs het decor van de Kaarsjesavond in Schiedam.

Schiedam - De Havenkerk aan de Lange Haven heeft het laatste Compliment voor het Monument van dit jaar van de provincie Zuid-Holland ontvangen.

Dit compliment is een blijk van erkenning van de provincie voor de wijze waarop de restauratie en herbestemming van de Havenkerk gerealiseerd is. De Havenkerk, die ook bekend staat als de Sint Johannes de Doperkerk, is van oorsprong een rooms-katholieke parochiekerk. De bouw startte in 1822 en in 1824 werd de kerk ingewijd.

In 2018 werd de kerk overgedragen aan een projectontwikkelaar die de Havenkerk verder beschikbaar maakte als locatie voor culturele en zakelijke evenementen, congressen en feesten. De Havenkerk vormde onlangs het decor van de Kaarsjesavond in Schiedam.