advertentie
woensdag 23 december 2020 16:16

Corona in Schiedam: twee ziekenhuisopnames, één Schiedammer overleden en 16 nieuwe besmettingen

Het RIVM heeft woensdag 16 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld, één minder dan gisteren werd gemeld. Een Schiedammer overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting, twee stadsgenoten werden in het ziekenhuis opgenomen. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.777 positieve tests, 147 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 47 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Schiedam - Het RIVM heeft woensdag 16 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld, één minder dan gisteren werd gemeld. Een Schiedammer overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting, twee stadsgenoten werden in het ziekenhuis opgenomen.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.777 positieve tests, 147 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 47 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Landelijk werden er vandaag door het RIVM meldt 10.447 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 594 meer dan gisteren.

Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 2.289, dat zijn er evenveel als de vorige dag. Daarvan liggen er 1.686 buiten de Intensive Care (IC), 19 minder dan gisteren. Op de IC liggen 603 COVID-patiënten, 19 meer dan gisteren. Daarnaast liggen er 439 non-COVID-patiënten op de IC, 30 minder dan gisteren. De totale IC-bezetting bedraagt daarmee 1042, dat zijn 11 patiënten minder dan gisteren.  Het aantal nieuwe COVID-opnames bedraagt 297 in de kliniek en 56 op de IC. Er liggen 5 COVID-patiënten op de IC in Duitsland, 3 meer dan gisteren.