advertentie
zaterdag 26 december 2020 15:06

Corona met kerst in Schiedam: één ziekenhuisopname, één Schiedammer overleden en 29 nieuwe besmettingen

Het RIVM heeft zaterdag (Tweede Kerstdag) 29 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld, gisteren werden er 39 nieuwe besmettingen gemeld, eergisteren 45. Eén Schiedammer overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting, één stadsgenoot was zo ziek dat deze patiënt in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.891 positieve tests, 149 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 49 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Schiedam - Het RIVM heeft zaterdag (Tweede Kerstdag) 29 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld, gisteren werden er 39 nieuwe besmettingen gemeld, eergisteren 45. Eén Schiedammer overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting, één stadsgenoot was zo ziek dat deze patiënt in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.891 positieve tests, 149 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 49 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Ook landelijk was er een flinke afname in het aantal nieuwe besmettingen te zien: het RIVM meldt op zaterdag 9.880 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 1.657 minder dan gisteren.

In de Nederlandse ziekenhuizen nam de bezetting nog steeds toe: in totaal liggen er nu 2.349 coronapatiënten in het ziekenhuis (gisteren: 2.304), van wie 615 op de IC (gisteren: 600), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).