advertentie
zaterdag 26 december 2020 16:38

Hoogheemraadschap verlaagt waterpeil

Het Hoogheemraadschap van Delfland verlaagt het waterpeil. Er wordt flink wat regen verwacht. Door de vele regenval van de afgelopen dagen was het hier en daar al een waterballet in Schiedam. Bij veel regenval is er verschillende plekken in Schiedam sprake van wateroverlast, onder andere in Oost, de tunnel bij het Plein '40/'45 en de trambaan op de Broersvest. Ook op de A20 bij Schiedam zijn er regelmatig problemen met water op de rijbaan.

Het Hoogheemraadschap van Delfland verlaagt het waterpeil. Er wordt flink wat regen verwacht.

Door de vele regenval van de afgelopen dagen was het hier en daar al een waterballet in Schiedam.

Bij veel regenval is er verschillende plekken in Schiedam sprake van wateroverlast, onder andere in Oost, de tunnel bij het Plein '40/'45 en de trambaan op de Broersvest. Ook op de A20 bij Schiedam zijn er regelmatig problemen met water op de rijbaan.

Het Hoogheemraadschap schrijft op haar website dat 'ze zorgt 24/7 dat het watersysteem zo optimaal mogelijk werkt, zodat het overtollige water weggepompt en snel afgevoerd kan worden. We zoeken naar ruimte en slimme manieren om het regenwater op te vangen en vast te houden. Zoals in waterbergingen, waterpleinen of ondergrondse waterbuffers.  Maar ruimte is schaars. Daarom werken we samen met gemeenten en andere partners om overlast van te veel of juist te weinig water zoveel mogelijk te voorkomen.'  In Schiedam is het gemeentebestuur bezig met het project waterklaar: 'door het water tijdelijk ‘vast te houden’ in een waterberging en vertraagd af te voeren naar het riool raakt het riool niet overbelast. Het regenwater stroomt dan terug de straat op vanuit de putten en kolken. Waar mogelijk leggen we een ondergrondse waterberging aan'.

U kunt zelf ook wat doen om wateroverlast te voorkomen: 'Zorg dat het regenwater de bodem in kan zakken of dat je het tijdelijk opvangt. Dus minder tegels en meer groen. Neem bijvoorbeeld een groen dak op je schuurtje of sluit een regenton aan. Alle kleine beetjes helpen kans op wateroverlast in je wijk te verminderen. Veel mensen zijn al aan de slag en nemen maatregelen.' aldus Delfland.