advertentie
zondag 27 december 2020 16:30

Corona in Schiedam: één ziekenhuisopname en 21 nieuwe besmettingen

Het RIVM heeft zondag 21 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld, gisteren werden er 29 nieuwe besmettingen gemeld. Één stadsgenoot was zo ziek dat deze patiënt in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.912 positieve tests, 150 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 49 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. Ook landelijk was er een afname in het aantal nieuwe besmettingen: vandaag werden er 9.108 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 759 minder dan gisteren.

Schiedam - Het RIVM heeft zondag 21 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld, gisteren werden er 29 nieuwe besmettingen gemeld. Één stadsgenoot was zo ziek dat deze patiënt in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.912 positieve tests, 150 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 49 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Ook landelijk was er een afname in het aantal nieuwe besmettingen: vandaag werden er 9.108 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 759 minder dan gisteren.

In de Nederlandse ziekenhuizen was er een flinke stijging te zien van het aantal opgenomen COVID-patiënten: in totaal 2.421, dat zijn er 79 meer dan de vorige dag. Daarvan liggen er 1.797 buiten de Intensive Care (IC), 63 meer dan gisteren. Op de IC liggen 624 COVID-patiënten, 16 meer dan de dag ervoor. Daarnaast liggen er 387 non-COVID-patiënten op de IC, 15 meer dan gisteren. De totale IC-bezetting bedraagt daarmee 1011, dat zijn 31 patiënten meer dan gisteren. Het aantal nieuwe COVID-opnames bedraagt 243 in de kliniek en 42 op de IC. Er liggen 7 COVID-patiënten op de IC in Duitsland, evenveel als de vorige dag.