advertentie
maandag 28 december 2020 15:00

Corona in Schiedam: slechts negen nieuwe besmettingen

Het RIVM heeft maandag slechts 9 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld, gisteren werden er 21 nieuwe besmettingen gemeld. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.921 positieve tests, 150 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 49 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. Ook landelijk was er weer een flinke afname in het aantal nieuwe besmettingen: vandaag werden er 7.453 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 1.645 minder dan gisteren. In de Nederlandse ziekenhuizen is wel een behoorlijke stijging van het aantal coronapatiënten te zien.

Schiedam - Het RIVM heeft maandag slechts 9 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld, gisteren werden er 21 nieuwe besmettingen gemeld.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.921 positieve tests, 150 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 49 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Ook landelijk was er weer een flinke afname in het aantal nieuwe besmettingen: vandaag werden er 7.453 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 1.645 minder dan gisteren.

In de Nederlandse ziekenhuizen is wel een behoorlijke stijging van het aantal coronapatiënten te zien: het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 2.573, dat zijn er 152 meer dan de vorige dag. Daarvan liggen er 1.922 buiten de Intensive Care (IC), 125 meer dan gisteren. Op de IC liggen 651 COVID-patiënten, 27 meer dan de dag ervoor. Daarnaast liggen er 370 non-COVID-patiënten op de IC, 17 minder dan gisteren. De totale IC-bezetting bedraagt daarmee 1.021, dat zijn 10 patiënten meer dan gisteren. Het aantal nieuwe COVID-opnames bedraagt 273 in de kliniek en 54 op de IC. Er liggen 7 COVID-patiënten op de IC in Duitsland, evenveel als de vorige dag.