advertentie
maandag 28 december 2020 22:48

RTL Nieuws: '912 verkeersongelukken in 3 jaar tijd in Schiedam'

RTL Nieuws: '912 verkeersongelukken in 3 jaar tijd in Schiedam' Foto: Flashphoto.nl

De politie heeft vorig jaar 2 dodelijke ongevallen geregistreerd in Schiedam en 90 ongevallen waarbij iemand gewond is geraakt. RTL Nieuws onderzocht in welke buurten naar verhouding de meeste ongelukken gebeuren. De onderzoeksredactie van RTL Nieuws bekeek en vergeleek ruim 200.000 ongelukken die in de afgelopen 3 jaar door politie en Rijkswaterstaat zijn geregistreerd. Het gaat daarbij alleen om ongevallen waarvan de exacte locatie bekend is.

Schiedam - De politie heeft vorig jaar 2 dodelijke ongevallen geregistreerd in Schiedam en 90 ongevallen waarbij iemand gewond is geraakt. RTL Nieuws onderzocht in welke buurten naar verhouding de meeste ongelukken gebeuren.

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws bekeek en vergeleek ruim 200.000 ongelukken die in de afgelopen 3 jaar door politie en Rijkswaterstaat zijn geregistreerd. Het gaat daarbij alleen om ongevallen waarvan de exacte locatie bekend is.

In totaal zijn in drie jaar tijd 912 ongelukken geregistreerd in Schiedam. Bij het merendeel van de ongevallen, 635 in totaal, was er alleen sprake van blikschade.

Van alle geregistreerde ongelukken werden er in de stad 463 op kruispunten en rotondes geteld. Een kruising waar het regelmatig mis ging, is Schiedam-Noord 10 met 10 ongevallen tussen 2017 en 2019.

De buurt in Schiedam met het hoogste aantal ongevallen is 's-Gravelandsepolder. Daar zijn er in totaal 87 geteld. In Nolensbuurt ging het 85 keer mis.