advertentie
dinsdag 29 december 2020 13:29

Stichting Primo: 'Corona-uitbraak niet op school van onze Stichting'

Gisteren meldde de GGD Rotterdam-Rijnmond dat er een grote corona-uitbraak was op een school in de regio. Stichting Primo laat nu aan SCHIE weten dat het niet om een school van hun Stichting gaat. De GGD maakte gisteren bekend dat ze een verdiepend uitbraakonderzoek gaan uitvoeren op 'een basisschool in de regio'. Eind november werd op die school de eerste coronabesmetting geconstateerd en inmiddels is het aantal vastgestelde patiënten gestegen naar minimaal 40, onder zowel docenten als leerlingen.

UPDATE: Rijnmond meldt dat het om De Willibrordschool in Bergschenhoek gaat.

Schiedam - Gisteren meldde de GGD Rotterdam-Rijnmond dat er een grote corona-uitbraak was op een school in de regio. Stichting Primo laat nu aan SCHIE weten dat het niet om een school van hun Stichting gaat.

De GGD maakte gisteren bekend dat ze een verdiepend uitbraakonderzoek gaan uitvoeren op 'een basisschool in de regio'. Eind november werd op die school de eerste coronabesmetting geconstateerd en inmiddels is het aantal vastgestelde patiënten gestegen naar minimaal 40, onder zowel docenten als leerlingen. Uit een steekproef werd duidelijk dat een van de personen besmet is met de Britse variant van het virus. Inmiddels is bij vijf personen, behorend bij de schooluitbraak, deze variant vastgesteld.

'Gezien de opmerkingen die geplaatst worden op jullie social media kanalen, wordt er nu gespeculeerd dat dit OBS De Peperklip zou betreffen' laat Stichting Primo weten. De Peperklip behoort tot die scholenkoepel. 'Wij hebben contact opgenomen met de GGD en deze uitbraak heeft geen betrekking op een basisschool van Stichting Primo Schiedam, dus ook niet op De Peperklip. Om welke school/bestuur het wel gaat, weten wij niet' aldus Stichting Primo.

UPDATE: Rijnmond meldt dat het om De Willibrordschool in Bergschenhoek gaat.