advertentie
dinsdag 29 december 2020 13:36

Corona in Schiedam: één ziekenhuisopname, één Schiedammer overleden en 31 nieuwe besmettingen

Het RIVM heeft dinsdag 31 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld, gisteren werden er slechts negen nieuwe besmettingen gemeld, eergisteren 21. Eén Schiedammer overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting, één stadsgenoot was zo ziek dat deze patiënt in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.953 positieve tests, 151 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 50 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. Ook landelijk was er een stijging te zien in het aantal nieuwe besmettingen: vandaag werden er 7.561 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 123 meer dan gisteren.

Schiedam - Het RIVM heeft dinsdag 31 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld, gisteren werden er slechts negen nieuwe besmettingen gemeld, eergisteren 21. Eén Schiedammer overleed aan de gevolgen van een coronabesmetting, één stadsgenoot was zo ziek dat deze patiënt in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 4.953 positieve tests, 151 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 50 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen n sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. 

Ook landelijk was er een stijging te zien in het aantal nieuwe besmettingen: vandaag werden er 7.561 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld, 123 meer dan gisteren.

In de Nederlandse ziekenhuizen is ook weer een behoorlijke stijging van het aantal coronapatiënten te zien: het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt .2751, dat zijn er maar liefst 178 meer dan de vorige dag. Daarvan liggen er 2.077 buiten de Intensive Care (IC), 155 meer dan gisteren. Op de IC liggen 674 COVID-patiënten, 23 meer dan de dag ervoor. Daarnaast liggen er 416 non-COVID-patiënten op de IC, 46 meer dan gisteren. De totale IC-bezetting bedraagt daarmee 1090, dat zijn 69 patiënten meer dan gisteren.  Het aantal nieuwe COVID-opnames bedraagt 430 in de kliniek en 72 op de IC. Er liggen 10 COVID-patiënten op de IC in Duitsland, 3 meer dan de vorige dag.