advertentie
donderdag 31 december 2020 20:10

Verslag van een roerige Oud & Nieuw in Schiedam

Verslag van een roerige Oud & Nieuw in Schiedam Foto: Flashphoto.nl

De brandweer in de hele regio staat in grote getale paraat voor de bijzondere jaarwisseling. Extra voertuigen en manschappen zijn opgetrommeld en in de avond paraat. Zo staat er bij politiebureau Marconiplein een extra bluswagen van de brandweer de komende avond en nacht. Ook in Vlaardingen is een 3e extra bluswagen paraat. Tot nu toe is het echter erg rustig met brandjes. Halverwege de middag had de brandweer Schiedam de eerste containerbrand van de dag. In vergelijking met vorige jaren waren er op datzelfde tijdstip al meerdere buitenbrandjes en containerbrandjes geweest. Deze brandende container op de Vondellaan in Schiedam is volgegooid met water zodat de brand uit was.

Schiedam - In een liveblog hielden we je op de hoogte van de ontwikkelingen op de bijzondere jaarwisseling in Schiedam.

Arjan Littooij, de directeur van de Veiligheidsregio, spreekt op Twitter van een relatief rustige jaarwisseling. 'Geen vuurwerk en daardoor beduidend minder branden en vuurwerkslachtoffers. Deze trend mag doorgezet worden. Toch was het in Rijnmond een drukke nacht met 390 brandweerinzetten en 176 ambulanceritten. Dat we soms alleen ons werk konden doen met politiebescherming blijft abnormaal' aldus Littooij.

_______

lijoliukuoiiomh

Foto: Flashphoto.nl

Een scooter is tegen 5:00 uur volledig uitgebrand op de Parkweg voor het metro station. Met een straal hoge druk is de brand geblust. Van de scooter is niks meer over.

_______

b mhjkhj mjkjhmmj

Foto: Flashphoto.nl

Een geparkeerde auto op de Mozartlaan heeft vrijdagochtend rond 03:45 in brand gestaan. Het gehele motorcompartiment is verwoest. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en bluste de brand.

_______

wqDfvrabFZFB

Foto: Flashphoto.nl

Om 03:15 uur in de nieuwjaarsnacht is vanaf het Westvest nabij de aanlegsteiger een persoon in het water geraakt. Volgens de brandweer lag de man tussen de wal en een schip. Hij is uit het water gehaald en in de ambulance onderzocht. Met een buitentemperatuur van 1 graad boven 0 ligt het gevaar op onderkoeling op de loer. Onder welke omstandigheden de man te water is geraakt wordt onderzocht door de politie.

_______

ghjuygjhlklkj

Foto: Flashphoto.nl

Een bestelbus is rond 3:00 uur volledig uitgebrand op de Jacob Bijsterstraat. In eerste instantie was het adres verkeerd doorgegeven. Na een zoektocht werd de bus toch gevonden waarna met twee stralen hoge druk het vuur gedoofd werd.

_______

Het KNMI heeft even na 2:00 uur code oranje afgegeven voor dichte mist: plaatselijk is het zicht minder dan 10 meter!

_______

SAXsddSFwdC

Foto: Flashphoto.nl

In het voormalige schoolgebouw van De Regenboog aan de Toon Verheystraat is tegen één uur rook waargenomen. In de voordeur zit een gat in de ruit. De brandweer heeft de deur ontzet, waarna een kijkje in het gebouw werd genomen. Er was geen brand uitgebroken maar wel vuurwerk naar binnen gegooid. Het gebouw kwam daardoor vol rook te staan.

_______

wdfFdawert4e

Foto: Flashphoto.nl

Ook in West sloeg de vlam in de pan: vlak na de jaarwisseling heeft de ME charges uitgevoerd op het Vriendschapsplein. Een groep jeugd gooide met vuurwerk naar de ME. De ME heeft de straat schoongeveegd, waarna de raddraaiers uit elkaar gedreven werden. Nadat de rust weer teruggekeerd was, is de ME vertrokken.

__________

De politie heeft rond 23:30 uur een 52-jarige man aangehouden op het Wilhelminaplein in de Gorzen. Hij zou een groep jongeren die bezig was met vuurwerk hebben bedreigd met een vuurwapen. Bij de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost. Het wapen is voor onderzoek in beslag genomen. Niemand raakte gewond. Later bleek het om een balletjespistool te gaan.

 

_______

bdhjngfdgwrg

Foto: Flashphoto.nl

Aan de De Meesterstraat is op oudjaarsavond een bank in brand gestoken voor de gevel van het gebouw. Het buitenmeubilair stond voor de Kansenfabriek. De brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur snel doven. De brand is niet overgeslagen naar het gebouw.

_______

rahhffwfsQgv

Foto: Flashphoto.nl

In een container aan de Molensingel is brand ontstaan, de politie heeft de eerste bluspoging gewaagd. De brandweer werd gealarmeerd voor een melding aan de Molensingel vanwege een containerbrand. De politie kwam echter als eerste ter plaatste en heeft een bluspoging gedaan. Hierna is de container door de brandweer volgegooid met water.

_______

EWqRfEFW

Foto: Flashphoto.nl

In een container aan de Monseigneur Nolenslaan is -mogelijk door vuurwerk- brand ontstaan. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de container volgegooid met water. Er kwam ten tijde van de brand veel rook vrij.

_______

Gemeente: rust is weergekeerd.

 _______

edefEVVV FB

Foto: Flashphoto.nl

In de hal van metrostation Parkweg heeft vanavond korte tijd brand gewoed, mogelijk als gevolg van vuurwerk. Omstanders zagen korte tijd vlammen in de hal.

Volgens de brandweer is mogelijk wasbenzine gebruikt. De betaalautomaat is bij de brand licht beschadigd geraakt. Het vuur was snel onder controle.

_______

 

efcvfvfvdf vfd b

Foto: Flashphoto.nl

In Schiedam-Noord rijden rond 19:30 uur de ME-busjes af en aan. Sinds vanmiddag is een kat en muisspel gaande tussen een grote groep van ongeveer 50 jongeren en de politie.

De jongeren houden zich niet aan de 1,5 meter afstand en steken zwaar illegaal vuurwerk af en drinken alcohol op straat. Inmiddels is de ME en TPE ter plaatse in de wijk Woudhoek en op het Bachplein. De jeugd houdt zich sinds de aanwezigheid van de ME koest.

Volgens VVD-raadslid Tom Janssen is Schiedam Noord zo rond 18:00 uur een 'oorlogsgebied' aan het worden. Dat meldt hij op Twitter.

 

______

Het KNMI heeft voor vannacht code geel afgegeven voor dichte mist.

foto1

Foto: Flashphoto.nl

De gemeente heeft donderdagmiddag hekken geplaatst voor de ingang van een parkeerplaats op een bedrijventerrein in Schiedam-Noord. Aanleiding is de overlast van de afgelopen weken in Noord. Met de afsluiting wil de gemeente voorkomen dat jongeren hier vanavond massaal ter plaatse komen.

 _______

foto4

Foto: Flashphoto.nl

De brandweer in de hele regio staat in grote getale paraat voor de bijzondere jaarwisseling. Extra voertuigen en manschappen zijn opgetrommeld en in de avond paraat.

Zo staat er bij politiebureau Marconiplein een extra bluswagen van de brandweer de komende avond en nacht. Ook in Vlaardingen is een 3e extra bluswagen paraat. Tot nu toe is het echter erg rustig met brandjes.

Halverwege de middag had de brandweer Schiedam de eerste containerbrand van de dag. In vergelijking met vorige jaren waren er op datzelfde tijdstip al meerdere buitenbrandjes en containerbrandjes geweest. Deze brandende container op de Vondellaan in Schiedam is volgegooid met water zodat de brand uit was.

 

Media