advertentie
vrijdag 01 januari 2021 14:52

Géén vuurwerkslachtoffers, wel zes drank- en drugsvergiftigingen in het Franciscus

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis had zich schrap gezet voor Oud en Nieuw. Er was achtervang paraat op de Spoedeisende Hulp. Het was niet nodig.  'Het was wel druk, maar het was te doen' laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten aan SCHIE. Er werden helemaal géén vuurwerkslachtoffers binnengebracht, wel zes intoxicaties: mensen die vergiftigingsverschijnselen hadden door overdadig drank- en/of drugsgebruik. Er werden deze nacht geen nieuwe coronapatiënten binnengebracht.

Schiedam - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis had zich schrap gezet voor Oud en Nieuw. Er was achtervang paraat op de Spoedeisende Hulp. Het was niet nodig. 

'Het was wel druk, maar het was te doen' laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten aan SCHIE.

Er werden helemaal géén vuurwerkslachtoffers binnengebracht, wel zes intoxicaties: mensen die vergiftigingsverschijnselen hadden door overdadig drank- en/of drugsgebruik. Er werden deze nacht geen nieuwe coronapatiënten binnengebracht.

De IC's in zowel het Rotterdamse Gasthuis als het Schiedamse Vlietland liggen nog steeds vol. Morgen komt het beleidsteam van het ziekenhuis weer bij elkaar om te bespreken wat er verder nog gedaan kan worden om de nog altijd toenemende stroom coronapatiënten op te kunnen vangen. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiëntenspreiding speelt daarbij een grote rol.