advertentie
zaterdag 02 januari 2021 10:01

Auto crasht op trambaan Broersvest: zes gewonden

Auto crasht op trambaan Broersvest: zes gewonden Foto: politie

Een automobilist heeft zaterdagochtend een ernstig ongeluk veroorzaakt op de trambaan op het Broersvest. Er zaten maar liefst zes mensen in de auto, zij raakten bij het ongeval gewond. De auto scheurde over de rails, ging tollen en raakte het hekwerk van de trambaan. De wagen kwam tegen een boom tot stilstand. De inzittenden konden zelf uit het wrak, maar moesten wel naar het ziekenhuis. De meesten hebben ernstig hoofd- en nekletsel. Volgens de politie is er geen alcohol in het spel geweest. Waarom de bestuurder over de trambaan reed, is nog niet bekend.

Schiedam - Een automobilist heeft zaterdagochtend een ernstig ongeluk veroorzaakt op de trambaan op het Broersvest. Er zaten maar liefst zes mensen in de auto, zij raakten bij het ongeval gewond.

De auto scheurde over de rails, ging tollen en raakte het hekwerk van de trambaan. De wagen kwam tegen een boom tot stilstand. De inzittenden konden zelf uit het wrak, maar moesten wel naar het ziekenhuis.

De meesten hebben ernstig hoofd- en nekletsel. Volgens de politie is er geen alcohol in het spel geweest. Waarom de bestuurder over de trambaan reed, is nog niet bekend.

Tramlijn 21 en 24 rijden door dit ongeval vanaf de Esch in Rotterdam niet verder dan Marconiplein. Reizigers moeten met bussen verder. Buslijn 54 en 126 van de RET rijden in Schiedam een andere route.

Handhaving meldt dat het wegdek wordt gereinigd door Irado en Wilchem. 'Het wegdek lag vol met glas, brokstukken en olie van het betrokken voertuig'. aldus Handhaving.