advertentie
zaterdag 02 januari 2021 11:37

Criminaliteit in de categorie straatroven, overvallen en inbraken iets gedaald in Schiedam

Criminaliteit in de categorie straatroven, overvallen en inbraken iets gedaald in Schiedam Foto: Stockfoto politie

Het aantal zogenoemde 'High Impact Crimes' (overvallen, inbraken en straatroven) zijn het afgelopen jaar in Schiedam iets gedaald: van 774 aangiftes in 2019 naar 748 in 2020. Deze vorm van criminaliteit heeft grote invloed op het veiligheidsgevoel bij zowel het slachtoffer als bij de directe omgeving. RTL Nieuws vergeleek cijfers van de politie over zogeheten High Impact Crimes tot en met november van dit jaar met de cijfers in dezelfde periode vorig jaar. Ook landelijk was er een lichte daling te zien.

Schiedam - Het aantal zogenoemde 'High Impact Crimes' (overvallen, inbraken en straatroven) zijn het afgelopen jaar in Schiedam iets gedaald: van 774 aangiftes in 2019 naar 748 in 2020.

Deze vorm van criminaliteit heeft grote invloed op het veiligheidsgevoel bij zowel het slachtoffer als bij de directe omgeving. RTL Nieuws vergeleek cijfers van de politie over zogeheten High Impact Crimes tot en met november van dit jaar met de cijfers in dezelfde periode vorig jaar. Ook landelijk was er een lichte daling te zien.

Er was voorspeld dat er door de coronacrisis een grotere daling zou zijn van de High Impact Crimes, er zijn immers minder mensen op straat om te beroven en als mensen vooral thuisblijven zou het aantal inbraken fors dalen.

In december bleek uit de Veiligheidsmonitor dat het onveiligheidsgevoel van de Schiedammers is de afgelopen jaren juist sterk is toegenomen. Dat tweejaarlijkse rapport heeft echter betrekking op 2019 en niet op 2020. 

In het rapport staat: 'Schiedam behoort tot de als meest onveilig ervaren steden in Nederland'. Dat geldt met name voor de wijken Nieuwland, Oost en Groenoord.