advertentie
zondag 03 januari 2021 18:00

Huisartsen worden ook met voorrang gevaccineerd

Niet alleen ziekenhuispersoneel, maar ook de huisartsen worden met voorrang gevaccineerd. Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is dit afgesproken met het ministerie van Volksgezondheid. Dat meldt de NOS. Zwangere artsen en artsen die geen contact hebben met coronapatiënten zijn uitgezonderd. LHV-voorzitter Ella Kalsbeek zegt tegen de NOS: "We hebben vandaag een duidelijke afspraak gemaakt met VWS: iedereen die een rol heeft in de huisartsenspoedzorg maakt onderdeel uit van de keten acute zorg en gaat zo snel mogelijk gevaccineerd worden."

Niet alleen ziekenhuispersoneel, maar ook de huisartsen worden met voorrang gevaccineerd. Volgens de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) is dit afgesproken met het ministerie van Volksgezondheid. Dat meldt de NOS.

Zwangere artsen en artsen die geen contact hebben met coronapatiënten zijn uitgezonderd. LHV-voorzitter Ella Kalsbeek zegt tegen de NOS: "We hebben vandaag een duidelijke afspraak gemaakt met VWS: iedereen die een rol heeft in de huisartsenspoedzorg maakt onderdeel uit van de keten acute zorg en gaat zo snel mogelijk gevaccineerd worden."