advertentie
dinsdag 05 januari 2021 18:34

Lamers over Oud & Nieuw: relschoppers zijn genoteerd

Met burgemeester Lamers blikken we terug op de Oud & Nieuwviering die in Schiedam onrustig verliep. De ME, die de stad altijd al achter de hand heeft, moest een aantal keer ingrijpen en er werd volop vuurwerk afgestoken, ondanks het vuurwerkverbod.  Toch zijn er in totaal maar drie aanhoudingen verricht. Volgens Lamers zijn veel de relschoppers wel geïdentificeerd, ondanks de hoodies die ze droegen: 'ze staan genoteerd en die krijgen nog met ons te maken'. Schiedam deed het opvallend genoeg deze jaarwisseling slechter dan Rotterdam.

Met burgemeester Lamers blikken we terug op de Oud & Nieuwviering die in Schiedam onrustig verliep. De ME, die de stad altijd al achter de hand heeft, moest een aantal keer ingrijpen en er werd volop vuurwerk afgestoken, ondanks het vuurwerkverbod.  Toch zijn er in totaal maar drie aanhoudingen verricht. Volgens Lamers zijn veel de relschoppers wel geïdentificeerd, ondanks de hoodies die ze droegen: 'ze staan genoteerd en die krijgen nog met ons te maken'.

Schiedam deed het opvallend genoeg deze jaarwisseling slechter dan Rotterdam.

Het vuurwerkverbod heeft wel geholpen: 'er was minder vuurwerkoverlast in de Gorzen en West, Oost en Centrum'. Er liep 'maar' één Schiedammer oogletsel op. Lamers denkt dat de regering ook volgend jaar met een vuurwerkverbod zou kunnen komen.

De burgemeester komt dit jaar niet met een lange nieuwjaarstoespraak, daar zitten de Schiedammers volgens Lamers niet op te wachten. Wel komen er korte statements.   

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media