advertentie
dinsdag 12 januari 2021 16:01

Zorgen bij NS over bestemmingsplan Schieveste

De Nederlandse Spoorwegen, NS, hebben in een zienswijze hun zorgen uiteengezet over de plannen van de gemeente om in het gebied ten noorden van het station, Schieveste, nieuwe woningen, winkels en werkruimtes te bouwen. In 2019 presenteerde Ontwikkelingscombinatie Schieveste een ‘masterplan’ voor dit gebied. Sinds november vorig jaar ligt het bestemmingsplan ter inzage bij de gemeente.

Schiedam  - De Nederlandse Spoorwegen, NS, hebben in een zienswijze hun zorgen uiteengezet over de plannen van de gemeente om in het gebied ten noorden van het station, Schieveste, nieuwe woningen, winkels en werkruimtes te bouwen.

In 2019 presenteerde Ontwikkelingscombinatie Schieveste een ‘masterplan’ voor dit gebied. Sinds november vorig jaar ligt het bestemmingsplan ter inzage bij de gemeente.

De NS schrijft dat er volgens hen meer onderzoek moet worden gedaan naar onder andere het verloop van verkeer rond het station. Door het verdwijnen van de park and ride aan de noordkant van het station vreest de NS dat er rondom het station te weinig parkeergelegenheid is. Ook is de NS bang dat het door het plan lastiger wordt om vervangende bussen dichtbij het station te parkeren, aangezien in het plan Schieveste een autovrije zone wordt. Vervangend vervoer op de Paralelweg parkeren zal dus niet meer mogelijk zijn.

Daarnaast is de NS bang dat de reizigersbeleving op het station minder wordt, door geluids- of windoverlast als bijeffect van de bouw. Bovendien vreest het bedrijf dat er minder licht zal zijn op het station. Ook hier wil het verder onderzoek naar laten doen.

Als laatste wil de vervoerder dat er in het bestemmingsplan een aantal veranderingen en verduidelijkingen worden opgenomen, zodat vrije doorgang naar het station gewaarborgd blijft, toekomstige grote verbouwingen aan het station mogelijk blijven en technische ruimtes, die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van het spoor en station, goed bereikbaar blijven.