advertentie
donderdag 14 januari 2021 15:39

Spandoeken in de Staatsliedenbuurt: 'bewoners eisen direct actie'

Spandoeken in de Staatsliedenbuurt: 'bewoners eisen direct actie' Foto: Twitter/Doğukan Ergin

De bewoners van de Staatsliedenbuurt hebben spandoeken opgehangen om aandacht te vragen voor de erbarmelijke situatie in de buurt. Doğukan Ergin, fractievoorzitter van DENK Schiedam schrijft op Twitter: ' Voor de bewoners in de Staatsliedenbuurt is de maat vol. Zij eisen terecht dat er direct wordt ingegrepen in de slechte kwaliteit van de buitenruimte en slecht (eigenlijk geen) onderhoud aan woningen van Woonplus'. Buurtbewoonster Sonja zei van de week voor onze camera: "Soms schaam ik me ervoor om hier te wonen". Er is schimmel in huis, één gaskachel om de hele flat te verwarmen, kapotte stoep- en straattegels en overal vuil. De lijst gebreken is lang.

Schiedam - De bewoners van de Staatsliedenbuurt hebben spandoeken opgehangen om aandacht te vragen voor de erbarmelijke situatie in de buurt. 

Doğukan Ergin, fractievoorzitter van DENK Schiedam schrijft op Twitter: ' Voor de bewoners in de Staatsliedenbuurt is de maat vol. Zij eisen terecht dat er direct wordt ingegrepen in de slechte kwaliteit van de buitenruimte en slecht (eigenlijk geen) onderhoud aan woningen van Woonplus'.

Buurtbewoonster Sonja zei van de week voor onze camera: "Soms schaam ik me ervoor om hier te wonen". Er is schimmel in huis, één gaskachel om de hele flat te verwarmen, kapotte stoep- en straattegels en overal vuil. De lijst gebreken is lang.

De gemeente is in ieder geval wel al begonnen met de buitenruimte: een ernstig beschadigde drempel werd vanmorgen vervangen, meldt Wijktoezichthouder Hermen Kriek.

Woonplus gaf vanmorgen in een schriftelijke reactie aan SCHIE toe dat de woningen in de Staatsliedenbuurt in Nieuwland 'toe zijn aan een ingreep'. De plannen hiervoor bevinden zich in de ‘initiatief fase’. Dit houdt in dat de ingreep pas op een later tijdstip daadwerkelijk kan starten.

Woensdag liet wethouder Minhas voor onze camera dat er inderdaad plannen liggen en er zelfs al geld aan het Rijk is gevraagd om de buurt op te kunnen knappen.