advertentie
dinsdag 19 januari 2021 12:01

Bewoners Staatsliedenbuurt sturen tientallen klachtbrieven naar Woonplus

Bewoners van de Staatsliedenbuurt hebben enkele tientallen klachtbrieven gestuurd naar Woonplus. Buurtbewoner Robertimo zegt op Facebook vol ongeloof de reactie van Woonplus te hebben gelezen dat zij zich niet herkennen in het beeld dat zij bewoners nul op het rekest zouden geven met hun klachten. Hij besloot daarop met een stapeltje gebrekenformulieren langs te gaan in de buurt. Dit heeft geresulteerd in ruim veertig ingevulde formulieren. De klachten bleven volgens Robertimo niet beperkt tot de technische staat van de woningen. 

Schiedam - Bewoners van de Staatsliedenbuurt in Nieuwland hebben enkele tientallen klachtbrieven gestuurd naar Woonplus.

Buurtbewoner Robertimo zegt op Facebook vol ongeloof de reactie van Woonplus te hebben gelezen dat zij zich niet herkennen in het beeld dat zij bewoners nul op het rekest zouden geven met hun klachten. Hij besloot daarop met een stapeltje gebrekenformulieren langs te gaan in de buurt. Dit heeft geresulteerd in ruim veertig ingevulde formulieren.

De klachten bleven volgens Robertimo niet beperkt tot de technische staat van de woningen. Verscheidende keren werden longklachten genoemd, zowel bij bewoners als hun huisdieren. Met het insturen van de gebundelde klachtbrieven hopen de bewoners dat Woonplus gehoor geeft aan de klachten die al jarenlang bij hen bekend zijn.

Raadslid Dogukan Ergin van DENK, die over de kwestie schriftelijke vragen aan het college heeft gesteld, heeft getwitterd over de actie van de buurtbewoners. Hij heeft daar de hashtag ‘nudoorpakken’ achter gezet.