advertentie
woensdag 20 januari 2021 18:22

Wethouder Ruseler: Cultuur moet blijven leven in Schiedam

"We blijven de culturele instellingen in Schiedam steunen, de cultuur in Schiedam moet blijven leven" zegt wethouder Duncan Ruseler. Musea, theater zijn dicht, koren en orkesten kunnen niet repeteren door de coronamaatregelen. De gemeente is met veel instellingen in gesprek om te kijken of ze compensatie nodig hebben. Ook het De Grootfonds en het Fonds Schiedam-Vlaardingen doet een duit in het zakje. De compensatie die het Rijk voor cultuur beschikbaar stelt, gebruikt de gemeente ook echt voor cultuur. Zo wordt er gekeken of er de komende tijd toch iets (online) georganiseerd kan worden.

"We blijven de culturele instellingen in Schiedam steunen, de cultuur in Schiedam moet blijven leven" zegt wethouder Duncan Ruseler.

Musea, theater zijn dicht, koren en orkesten kunnen niet repeteren door de coronamaatregelen. De gemeente is met veel instellingen in gesprek om te kijken of ze compensatie nodig hebben. Ook het De Grootfonds en het Fonds Schiedam-Vlaardingen doet een duit in het zakje.

De compensatie die het Rijk voor cultuur beschikbaar stelt, gebruikt de gemeente ook echt voor cultuur. Zo wordt er gekeken of er de komende tijd toch iets (online) georganiseerd kan worden.

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media