advertentie
woensdag 20 januari 2021 18:57

De plannen voor het Stadserf kunnen op zowel lof als kritiek rekenen

Gisteren werden in de Stadserf-bijeenkomst de plannen voor het nieuwe Stadserf gepresenteerd. We spraken met theaterdirecteur Rob Roos en politicus Maarten Reuderink over de plannen.De gemeente wil het gebied rondom het Stadserf een impuls geven door onder andere het Stadserfplein levendig te maken en het aanzicht op het gebied rond ruïne Huis te Riviere aantrekkelijk maken. Theater aan de Schie wil al heel lang een eigen entree die zichtbaar en makkelijk te vinden is voor bezoekers.

Gisteren werden in de Stadserf-bijeenkomst de plannen voor het nieuwe Stadserf gepresenteerd.

We spraken met theaterdirecteur Rob Roos en politicus Maarten Reuderink over de plannen.De gemeente wil het gebied rondom het Stadserf een impuls geven door onder andere het Stadserfplein levendig te maken en het aanzicht op het gebied rond ruïne Huis te Riviere aantrekkelijk maken. Theater aan de Schie wil al heel lang een eigen entree die zichtbaar en makkelijk te vinden is voor bezoekers. Een deel van het gemeentekantoor, het deel waar vroeger de bibliotheek was gehuisvest en dat nu al jaren leegstaat, is een sta-in-de-weg in de verbinding tussen het station en de binnenstad. Tegelijkertijd is verduurzaming en vergroening gewenst, en zijn er meer woningen in het centrum nodig. Deze onderwerpen vormen de ingrediënten van een studie naar mogelijk oplossingen.

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media