advertentie
vrijdag 22 januari 2021 16:45

Straks zeven dagen per week vaccineren in de Groenoordhal

Straks zeven dagen per week vaccineren in de Groenoordhal Foto: gemeente Schiedam

De Groenoordhal is er klaar voor: straks wordt hier zeven dagen per week gevaccineerd. Wanneer dat 'straks' is, is nog niet bekend. Volgens de gemeente Schiedam hangt dat af van 'de beschikbaarheid van de vaccins' De gemeente Schiedam heeft er in overleg met de GGD voor gekozen Sporthal Groenoord in te zetten als vaccinatielocatie. De gemeente zorgt voor de inrichting van de hal, het locatiemanagement en alle andere niet-medische zaken zoals de inzet van verkeersregelaars en de bewegwijzering.

Schiedam - De Groenoordhal is er klaar voor: straks wordt hier zeven dagen per week gevaccineerd. Wanneer dat 'straks' is, is nog niet bekend. Volgens de gemeente Schiedam hangt dat af van 'de beschikbaarheid van de vaccins'

De gemeente Schiedam heeft er in overleg met de GGD voor gekozen Sporthal Groenoord in te zetten als vaccinatielocatie. De gemeente zorgt voor de inrichting van de hal, het locatiemanagement en alle andere niet-medische zaken zoals de inzet van verkeersregelaars en de bewegwijzering. 'Sporthal Groenoord is toegankelijk voor mensen in een rolstoel en goed bereikbaar, zowel met de fiets en de auto als met het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeerruimte. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen' aldus de gemeente.

'U kunt een afspraak maken nadat u van de GGD een brief heeft ontvangen met een oproep om een afspraak te maken. Omdat het vaccineren alleen op afspraak gebeurt, voorkomen we dat te veel mensen zich tegelijk melden bij de sporthal. Ook blijft het aantal verkeersbewegingen op deze manier beperkt. In totaal komen er in de regio meer dan vijftien vaccinatielocaties om zoveel mogelijk inwoners zo dicht mogelijk bij huis te bereiken'.