advertentie
zaterdag 23 januari 2021 00:07

PvdA vraagt zich af: waarom moest de voedselbanktuin in december al weg, als er pas in 2022 gebouwd gaat worden?

De PvdA vraagt zich af waarom de voedselbanktuin op het Wibautplein al in december 2020 ontruimd moest worden. Wethouder Fahid Minhas vertelde voor onze camera dat de eerste paal pas op z'n vroegst in 2022 de grond in zal gaan. 'Het plangebied (het Wibautplein) fungeerde tot eind vorig jaar als belangrijke basis voor bewoners- en vrijwilligersinitiatieven, waaronder de moestuin (Wibauttuin) voor de voedselbank' schrijft Bilal Badri, gemeenteraadslid voor de PvdA aan het college. 'De Wibauttuin was een bewonersinitiatief in het kader van “Nieuwland aan Zet” en heeft samenwerking gezocht met de Stichting Tuinieren voor de Voedselbank Schiedam.'

Schiedam - De PvdA vraagt zich af waarom de voedselbanktuin op het Wibautplein al in december 2020 ontruimd moest worden. Wethouder Fahid Minhas vertelde voor onze camera dat de eerste paal pas op z'n vroegst in 2022 de grond in zal gaan. 

'Het plangebied (het Wibautplein) fungeerde tot eind vorig jaar als belangrijke basis voor bewoners- en vrijwilligersinitiatieven, waaronder de moestuin (Wibauttuin) voor de voedselbank' schrijft Bilal Badri, gemeenteraadslid voor de PvdA aan het college. 'De Wibauttuin was een bewonersinitiatief in het kader van “Nieuwland aan Zet” en heeft samenwerking gezocht met de Stichting Tuinieren voor de Voedselbank Schiedam. Daarbij zetten deze partijen zich in voor meer verantwoorde biologisch geteelde producten voor de voedselbank'.

'In september 2020 kregen zij te horen dat het plein per 1 januari 2021, ontruimd moest zijn. Dit heeft ertoe geleid initiatieven zoals de moestuin en onderkomens voor vrijwilligers en de meidengroep eind vorig jaar, volgens afspraak zijn gestopt en de voorzieningen verwijderd zijn. Nu blijkt uit nieuwsberichten dat de ontruiming een jaar later had kunnen plaatsvinden. Dit vindt de PvdA een zorgelijke ontwikkeling'.