advertentie
zaterdag 23 januari 2021 10:16

Schiedam zet tenten, XL-stembureau's en een drive thru stembureau in tijdens de verkiezingen in maart

Het worden bijzondere verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart: binnenin de pandemie. Volgens burgemeester Lamers, te gast in het live televisieprogramma Onder Ogen van SCHIE, gaan de verkiezingen wel door en treft de gemeente tal van maatregelen. 'Het helft van onze stembureaus zijn we kwijt' zegt Lamers. Dat komt omdat daar de anderhalve meter niet kan worden aangehouden. Er komen daarom op verschillende plekken stemtenten in Schiedam. Ook richt onze stad XL-stemlocaties in en komt er zelfs een drive-thru stembureau.

Schiedam - Het worden bijzondere verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart: middenin de pandemie. Volgens burgemeester Lamers, te gast in het live televisieprogramma Onder Ogen van SCHIE, gaan de verkiezingen wel door en treft de gemeente tal van maatregelen.

'Het helft van onze stembureaus zijn we kwijt' zegt Lamers. Dat komt omdat daar de anderhalve meter niet kan worden aangehouden. Er komen daarom op verschillende plekken stemtenten in Schiedam. Ook richt onze stad XL-stemlocaties in en komt er zelfs een drive-thru stembureau.

De Tweede Kamerverkiezing vindt plaats op 17 maart 2021. Waarschijnlijk kan er door bepaalde groepen ook eerder worden gestemd en wordt stemmen per post ook mogelijk gemaakt.

De gemeente krijgt extra geld van het Rijk om de verkiezingen voor de Tweede Kamer coronaproof te kunnen laten verlopen.  

Media