advertentie
donderdag 28 januari 2021 17:06

Stroomopwaarts: In Schiedam zijn er 120 slachtoffers van de toeslagenaffaire

Stroomopwaarts heeft ook voor de inwoners van Schiedam een meldpunt voor gedupeerden van de kindertoeslagaffaire ingericht. 120 Schiedamse ouders werden de afgelopen jaren onterecht beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag. Zij moeten enorme bedragen terugbetalen. Daardoor raakten velen in grote financiële problemen. De belastingdienst compenseert de ouders financieel. 'Maar voor wie hierdoor in de problemen is gekomen, is dat niet altijd genoeg' aldus Stroomopwaarts.

Stroomopwaarts heeft ook voor de inwoners van Schiedam een meldpunt voor gedupeerden van de kindertoeslagaffaire ingericht.

120 Schiedamse ouders werden de afgelopen jaren onterecht beschuldigd van fraude met de kinderopvangtoeslag. Zij moeten enorme bedragen terugbetalen. Daardoor raakten velen in grote financiële problemen. De belastingdienst compenseert de ouders financieel. 'Maar voor wie hierdoor in de problemen is gekomen, is dat niet altijd genoeg' aldus Stroomopwaarts.

Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn rondom schulden, inkomen, zorg en opvoeding. Wie deze gezinnen zijn, is bij de gemeenten en Stroomopwaarts niet bekend. De Belastingdienst mag deze gegevens niet doorsturen. Dat betekent dat wij helaas niet persoonlijk contact kunnen opnemen met de getroffen gezinnen.

Stroomopwaarts start namens de gemeentes Schiedam, Vlaardingen en Maassluis het meldpunt gedupeerden toeslagaffaire. 'Het team helpt u met het vinden van de juiste hulp en ondersteuning bij uw problemen. Bijvoorbeeld hulp rondom schulden, wonen, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen'.

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media