advertentie
dinsdag 09 februari 2021 21:03

Vlietland ziekenhuis: vrees voor derde golf en tientallen patiënten thuis aan het zuurstof

De coronacrisis woekert al een jaar. In het Franciscus Vlietland ziekenhuis is de situatie nu redelijk stabiel, vertelt bestuursvoorzitter Marjolein Tasche. Maar er is angst voor de derde golf, vooral door de 'Britse' mutatie van het virus. "We verplegen al langere tijd patiënten die besmet zijn met die mutatie" aldus Tasche. In Dordrecht worden coronapatiënten met zuurstof en allerlei online meetapparatuur naar huis gestuurd. Zo worden bedden vrijgehouden in het ziekenhuis. "Dat doen wij ook!" zegt Tasche. Naar schatting hebben al tientallen coronapatiënten van het Franciscus thuis zuurstof gekregen.

De coronacrisis woekert al een jaar. In het Franciscus Vlietland ziekenhuis is de situatie nu redelijk stabiel, vertelt bestuursvoorzitter Marjolein Tasche. Maar er is angst voor de derde golf, vooral door de 'Britse' mutatie van het virus. "We verplegen al langere tijd patiënten die besmet zijn met die mutatie" aldus Tasche.

In Dordrecht worden coronapatiënten met zuurstof en allerlei online meetapparatuur naar huis gestuurd. Zo worden bedden vrijgehouden in het ziekenhuis. "Dat doen wij ook!" zegt Tasche. Naar schatting hebben al tientallen coronapatiënten van het Franciscus thuis zuurstof gekregen.

De situatie nu is totaal anders dan tijdens de eerste coronagolf. Toen werd er geklapt voor de zorg en werden er allerlei acties op touw gezet om de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken.

Volgens Tasche kunnen sommige mensen de situatie niet aan en dan worden ze agressief, maar de meeste patiënten en de familie waarderen de zorg wel.

De reguliere en planbare zorg wordt, nu de situatie stabiel is, weer meer opgestart. En dat is maar goed ook want er wordt nu bijvoorbeeld bij een hoop minder mensen kanker geconstateerd. "Die kanker trekt zich niets aan van corona, dus het kan niet dat het nu ineens minder voorkomt" aldus Tasche. De hoofd van de IC van het Amsterdamse UMC ziekenhuis vindt het antisociaal dat de covidzorg ziekenhuizen compleet ontwricht. In het Parool pleit hij daarom voor een speciale commissie die moet gaan bepalen wie er voorrang op zorg krijgt, want er zijn te weinig ziekenhuisbedden. Tasche vindt dat een "waardevolle discussie, die zeker gevoerd moet gaan worden".

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media