advertentie
woensdag 10 februari 2021 17:24

IJsbaan Van Vliet: 'We waren boos, heel boos, maar het is toch binnen een dag geregeld'

Eerst was de ijsbaan bij Van Vliet onder grote mediabelangstelling geopend en een dag later moest ie weer dicht. Hoe zit dat nu precies? Al 60 jaar spuit tennispark Van Vliet bij vorst de tennisbanen onder en wordt het een tijdelijke ijsbaan.

Eerst was de ijsbaan bij Van Vliet onder grote mediabelangstelling geopend en een dag later moest ie weer dicht. Hoe zit dat nu precies?

Al 60 jaar spuit tennispark Van Vliet bij vorst de tennisbanen onder en wordt het een tijdelijke ijsbaan.

Op de website van de gemeente Schiedam staat te lezen: 'Locaties die niet al van oudsher in gebruik zijn als schaatsbaan worden niet toegestaan. In die gevallen is sprake van een evenement. Omdat evenementen zeker tot 2 maart in heel Nederland verboden zijn, mogen op deze plekken dus geen schaatsbanen worden geopend.'

Geen probleem voor Van Vliet dus zou je zeggen, maar blijkbaar waren de vergunningen die 60 jaar lang zijn afgegeven aan Van Vliet niet in het gemeentelijke archief te vinden. Dus moest de baan weer dicht.

Miranda van Vliet dook in haar eigen archief en diepte de gemeentelijke vergunningen op. Miranda: "We waren boos, heel boos. Maar dat ze het bij de gemeente toch binnen een dag konden regelen dat we wel weer open mogen, is toch ook wel weer fijn".

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media