advertentie
maandag 31 mei 2021 14:59

Tot 16:30 uur geen treinen door grote sein- en wisselstoring

Door een grote sein- en wisselstoring rijden er in vrijwel heel Nederland geen treinen tot naar verwachting 16:30 uur. Het gaat onder meer om het treinverkeer tussen Dordrecht, Rotterdam, Schiedam en Gorinchem. 'Van en naar Rotterdam Centraal rijden er geen treinen. Dit duurt tenminste tot 16:30 uur' meldt ProRail op haar website. De oorzaak is een landelijke storing in een telefoonsysteem. Door de storing is de bediening van seinen en wissels ontregeld. De NS adviseert reizigers hun reis uit te stellen.

 

 

Door een grote sein- en wisselstoring rijden er in vrijwel heel Nederland geen treinen tot naar verwachting 16:30 uur. 

Zie ook: nieuws/treinverkeer-de-rest-van-de-dag-ontregeld-door-storing

Het gaat onder meer om het treinverkeer tussen Dordrecht, Rotterdam, Schiedam en Gorinchem. 'Van en naar Rotterdam Centraal rijden er geen treinen. Dit duurt tenminste tot 16:30 uur' meldt ProRail op haar website. .

De oorzaak is een landelijke storing in een telefoonsysteem. Door de storing is de bediening van seinen en wissels ontregeld. De NS adviseert reizigers hun reis uit te stellen.

Er is nog niet veel informatie beschikbaar. Door de storing in het telefoonsysteem communiceren de systemen van de NS en ProRail niet goed met elkaar, zegt een woordvoerder van ProRail tegen de NOS. 'Het is nog niet duidelijk of de storing bij de NS ligt of bij ProRail, dat als spoorbeheerder verantwoordelijk is voor het spoorwegnet'.

dwdefefrgtgawre

Foto: Flashphoto.nl