advertentie
woensdag 29 december 2021 12:41

Dweilen met de kraan open voor Handhaving en politie

Dweilen met de kraan open voor Handhaving en politie Foto: politie; De politie betrapte vorig jaar in Oost een groepje minderjarige jongens bij het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk.

Terwijl Handhaving op Twitter meldde dat er gisteren drie vuurwerkboetes werden uitgeschreven, werd er op vele plekken in Schiedam alvast een ouderwetse oud & nieuw gevierd: er werd volop geknald. Het is dweilen met de kraan open voor de handhavers. Sjouke meldt op datzelfde Twitter dat de Harreweg bezaaid ligt vuurwerkresten en op ons bericht over de drie vuurwerkboetes kregen we veel reacties: in het centrum, noord en oost werd volop geknald. 'Groenoord ook nog geen Handhavers gezien er wordt te erg geknald dit jaar.' laat Marjolein weten.

Schiedam - Terwijl Handhaving op Twitter meldde dat er gisteren drie vuurwerkboetes werden uitgeschreven, werd er op vele plekken in Schiedam alvast een ouderwetse oud & nieuw gevierd: er werd volop geknald. Het is dweilen met de kraan open voor de handhavers.

Sjouke meldt op datzelfde Twitter dat de Harreweg bezaaid ligt vuurwerkresten en op ons bericht over de drie vuurwerkboetes kregen we veel reacties: in het centrum, noord en oost werd volop geknald. 'Groenoord ook nog geen Handhavers gezien er wordt te erg geknald dit jaar.' laat Marjolein weten.

De boetes zijn hoog: minimaal € 100,- als je vuurwerk bij je hebt, wie betrapt wordt bij het afsteken van vuurwerk kan een boete van € 250 tegemoet zien.

Vuurwerk inleveren

Wie van zijn of haar vuurwerk af wil kan dat niet inleveren bij de milieustraten van Irado. 'Irado moet aan verschillende eisen voldoen om deze explosieve en brandbare stoffen in ontvangst te nemen en op te slaan. Zoals bijvoorbeeld in een opslagbunker. De locaties van de milieustraten van Irado beschikken hier niet over. Vanwege het explosie- en brandgevaar nemen onze medewerkers deze spullen dus niet aan' aldus Irado.

De gemeente Schiedam heeft ook geen inleverpunten: 'Schiedammers die nog vuurwerk in bezit hebben, kunnen gebruik maken van de inleveractie in Rotterdam. Dit geldt voor alle typen vuurwerk tot in totaal maximaal 25 kilo per persoon. Het vervoeren van vuurwerk mag hierbij ook, wanneer aannemelijk is dat het rechtstreeks van huis naar de inleverlocatie onderweg is. Voor de inleveractie heeft de gemeente Rotterdam speciale veiligheidsmaatregelen op de locaties getroffen' aldus de gemeente Schiedam. Alleen waren die inleverpunten bij Diergaarde Blijdorp alleen vorige week op twee dagdelen open.

Je mag wel 25 kilo vuurwerk thuis bewaren, maar in Schiedam mag je het sowieso nooit meer afsteken.