advertentie
woensdag 29 december 2021 15:29

'Groenoordhal is zeker niet volgepland met boosterafspraken'

Veel Schiedammers die een afspraak voor een boosterprik willen halen, kunnen niet in Schiedam terecht. Volgens berichten op social media is de Groenoordhal zelfs al tot en met februari volgepland. We vroegen de GGD hoe dat zit. "Het is sowieso niet zo dat de Groenoordhal tot en met februari vol zit" was het antwoord. "Ik zou het op prijs stellen als jullie ook eens gaan onderzoeken waarom je GEEN afspraak kan maken als inwoner van Schiedam" schrijft Jolanda een SCHIE. "Ze zijn al zó laat begonnen met boosteren in de Groenoordhal, als je online een afspraak probeert te maken, komt Schiedam helemaal niet voor".

Schiedam - Veel Schiedammers die een afspraak voor een boosterprik willen halen, kunnen niet in Schiedam terecht. Volgens berichten op social media is de Groenoordhal zelfs al tot en met februari volgepland. We vroegen de GGD hoe dat zit. "Het is sowieso niet zo dat de Groenoordhal tot en met februari vol zit" was het antwoord.

"Ik zou het op prijs stellen als jullie ook eens gaan onderzoeken waarom je GEEN afspraak kan maken als inwoner van Schiedam" schrijft Jolanda, 'geboren en getogen Schiedamse', een SCHIE. "Ze zijn al zó laat begonnen met boosteren in de Groenoordhal (ik snap dat dit een logistieke oorzaak had) maar als je online een afspraak probeert te maken, komt Schiedam helemaal niet voor. Ook heb ik gebeld en bij de GGD zeggen ze dat Schiedam nog niet is aangemeld! Hoe dan? Wat een slechte organisatie zeg! Ik weiger om met mijn moedertje van 85 naar Rijswijk, Delft of Rotterdam te moeten terwijl wij 5 minuten verwijderd zijn van een grote prikhal!!"

De GGD meldt: "Dagelijks wordt er gekeken naar de planning en de capaciteit en schalen we op". In een hele korte tijd, zo stelt de GGD, worden de inwoners in de gelegenheid gesteld om een afspraak te maken. "Dit betekent dat het erg druk is. Tijdslots die vrij komen voor Schiedam vullen zich goed. Hier proberen we zo goed mogelijk op te anticiperen door weer extra tijdslots vrij te maken".  

Wat ook speelt is dat de landelijke GGD, de GGD Ghor NL, een aanpassing heeft gemaakt in het afsprakenportaal. "Mensen die online een afspraak maken, krijgen voortaan als eerste optie een XXL-locatie te zien, in onze regio is dat Ahoy. Op deze manier willen we de capaciteit van deze grote locaties optimaal benutten. De andere locaties die de portaal toont zijn locaties in de buurt" aldus de GGD.   

Zie ook: Boosteren Sporthal Groenoord gaat van start, burgemeester Cor Lamers krijgt de eerste prik