advertentie
maandag 31 januari 2022 12:18

Toch weer afdeling Frankeland gesloten vanwege coronabesmettingen

Frankeland kampt weer met coronabesmettingen. Afdeling 1 van de hoofdlocatie aan de Sint Liduinastraat 10 is gesloten vanwege meerdere coronabesmettingen onder bewoners en medewerkers. 'Afhankelijk hoe de situatie zich op deze zorgafdeling verder ontwikkelt, wordt besloten wanneer afdeling 1 weer open kan' meldt Frankeland. 'Bezoek blijft welkom, maar vriendelijk verzoek zich vooraf even te melden bij de receptie'. 

Schiedam - Frankeland kampt weer met coronabesmettingen. Afdeling 1 van de hoofdlocatie aan de Sint Liduinastraat 10 is gesloten vanwege meerdere coronabesmettingen onder bewoners en medewerkers.

'Afhankelijk hoe de situatie zich op deze zorgafdeling verder ontwikkelt, wordt besloten wanneer afdeling 1 weer open kan' meldt Frankeland. 'Bezoek blijft welkom, maar vriendelijk verzoek zich vooraf even te melden bij de receptie'. 

De laatste uitbraak was begin januari op locatie Harg-Spaland. Ook daar ging afdeling 1 toen een tijd op slot.

De Frankelandgroep had begin november te maken met een grote uitbraak van het coronavirus: drie afdelingen waren toen gesloten. In totaal waren er toen 32 bewoners (allemaal volledig gevaccineerd) positief getest. Van het personeel zijn er toen 16 medewerkers positief getest op het virus.

Eind november kwamen de boosters binnen. Als de boosterrpikken eerder waren gekomen "dan hadden er geen afdelingen op slot hoeven te gaan, dan hadden mensen gewoon in het restaurant kunnen eten en konden mensen zonder mondkapje op bezoek komen", zei Ben de Koning toen. Maar ook nu is er dus toch weer een afdeling gesloten, ondanks de boosterprikken.