advertentie
zondag 12 februari 2023 19:14

Paardentrailer kantelt bij ongeval op snelweg, opnieuw levensgevaarlijk rijgedrag na het ongeluk

Paardentrailer kantelt bij ongeval op snelweg, opnieuw levensgevaarlijk rijgedrag na het ongeluk Foto's: Flashphoto

Op de A20 is zondagmiddag rond 17:30 uur bij een ongeval een paardentrailer op zijn kant terecht gekomen. In de aanhanger stond een paard, het edele dier overleefde het ongeluk. De snelweg is afgesloten zodat het paard in veiligheid gebracht kan worden. Het dier weigerde echter in een andere trailer te stappen, waardoor de afhandeling van het incident langer duurt. De A20 is tussen het knooppunt Kleinpolderplein en Rotterdam Noord dicht. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

door Matthijs Rorije

Op de A20 is zondagmiddag rond 17:30 uur bij een ongeval een paardentrailer op zijn kant terecht gekomen. In de aanhanger stond een paard, het edele dier overleefde het ongeluk.

De snelweg was urenlang afgesloten zodat het paard in veiligheid gebracht kan worden. Het dier weigerde aanvankelijk om in een andere trailer te stappen, waardoor de afhandeling van het incident langer duurde.

De A20 was tussen het knooppunt Kleinpolderplein en Rotterdam Noord dicht. Het verkeer werd ter plaatse omgeleid.

sð msnwbfvrbfsnsbskjfc

Levensgevaarlijk verkeersgedrag

Een automobilist negeerde alle rode kruizen boven de weg en reed zelfs dwars door een een fysieke afzetting heen om toch die kant op te gaan die hij op wilde rijden. Hij kwam er achter op het laatst dat de rode kruizen en de afzetting er niet voor niets stonden: hij kon niet verder. De ongeduldige automobilist besloot om niet te wachten maar achteruit terug te rijden op de snelweg. 'Levensgevaarlijk' concludeert Rijkswaterstaat.

De politie laat op Twitter weten dat er 'uiteraard verbaliserend is opgetreden tegen deze bestuurder.' De agenten stellen dat 'het duidelijk moge zijn dat dit niet getolereerd wordt. De bestuurder mag post van de officier van justitie verwachten'.

Afgelopen dinsdag haalden verschillende automobilisten op de A20 ook al levensgevaarlijke toeren uit na een ongeval.