advertentie
zaterdag 25 februari 2023 14:37

Buurtbewoners over 'Lucky': "Geen prettig gevoel als blijkt dat ie hier heel de tijd zat"

Buurtbewoners over 'Lucky': "Geen prettig gevoel als blijkt dat ie hier heel de tijd zat" De Kethelbrug, foto: Flashphoto

De politie laat weten dat de moordverdachte 'Lucky' kon worden opgepakt 'door een tip van een oplettende burger in combinatie met intensief recherchewerk'. De verdachte werd zaterdag rond 12:30 uur aangehouden bij de Kethelbrug in het centrum door de Dienst Special Interventies (DSI). Hij is ingesloten. 'Op het moment van zijn aanhouding zat de verdachte alleen in een auto. Deze is in beslag genomen voor nader onderzoek' aldus de politie.

door Philip van Es en Matthijs Rorije

De politie laat weten dat de moordverdachte 'Lucky' kon worden opgepakt 'door een tip van een oplettende burger in combinatie met intensief recherchewerk'. Die oplettende burger zag de verdachte, wiens echte naam Minh Nghia V. is, in Schiedam.

Daarop werd V. zaterdag rond 12:30 uur aangehouden tussen het Centrum en Nieuwland, bij de Kethelbrug (brug tussen de Noordvest en de Damlaan) door de Dienst Special Interventies (DSI). Hij is ingesloten. 'Op het moment van zijn aanhouding zat de verdachte alleen in een auto. Deze is in beslag genomen voor nader onderzoek' aldus de politie. Het gaat om een kleine, grijze, bestelwagen. Agenten schoten de banden lek, zodat V. niet weg kon rijden. Kans om zich te verzetten kreeg hij volgens de politie niet.

Buurtbewoners vinden het 'bizar'

Buurtbewoners reageren geschokt op het nieuws. Aan onze verslaggever Philip van Es willen ze wel anoniem reageren. “Bizar hè?! Ik zag het arrestatieteam en dat ze die man hadden klemgereden. Die waren echt met veel” reageert een man van middelbare leeftijd. “Is wel schrikken als blijkt dat ‘ie hier heel de tijd in Schiedam heeft gezeten. Dat geeft geen prettig gevoel”. Het is op dit moment echter nog niet bekend waar de moordverdachte heeft ondergedoken gezeten. De politie wil hier nog geen mededelingen over doen.

Andere buurtbewoners waren niet thuis ten tijde van de aanhouding, maar waren wel heel snel op de hoogte, dankzij de buurtapp. “Ik was zelf in Rotterdam, maar zag de politiehelikopter al vliegen. Maar had geen idee dat het voor hier was, maar het ging opeens in de buurtapp rond.”

“Ik vind het knap dat iemand dat gezicht nog herkent. Ik zou het al zijn vergeten” reageert een andere bewoner. 

“Ik heb het niet gezien, maar wel goed dat ze ‘m hebben gepakt. Dacht dat hij allang in het buitenland zou zitten” zegt een man van een jaar of dertig. “Denk niet dat ik ‘m zou herkennen. Is natuurlijk wel een tijdje terug. Die tipgever heeft wel een bloemetje verdiend.”

Schietincident

Zaterdagmiddag 21 januari overleed een 66-jarige Dordtse vrouw na een schietpartij bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam raakte zwaargewond.

'Sindsdien is onvermoeid naar de verdachte gezocht waar hulp van publiek een grote rol speelde. Door het Openbaar Ministerie werd een beloning van 30.0000 euro uitgeloofd voor de tip die leidde tot de aanhouding' aldus de politie en het OM die 'iedereen danken voor het meedenken, delen van informatie en het uitkijken naar de verdachte'.

   > lees ook: Moordverdachte 'Lucky' in Schiedam opgepakt

Familie slachtoffers opgelucht

De familie van de slachtoffers Michel en Anneke laat in een verklaring aan de pers weten 'ontroert en opgelucht' te zijn door het nieuws van de aanhouding van de verdachte. "Tot onze grote opluchting kregen we aan het begin van deze zaterdagmiddag van de politie het fantastische nieuws dat het onderzoeksteam de voortvluchtige dader van de schietpartij heeft gepakt. We hadden dit weekeinde geen betere mededeling kunnen krijgen."