advertentie
vrijdag 07 april 2023 12:43

Bidden, huiselijk geweld, de Spoelingschuit en zakkendragers: de Schiedamse talkshow is er weer

Onder Ogen is deze week Schiedamser dan ooit tevoren. Onder leiding van Tara Boxman worden de belangrijke Schiedamse onderwerpen van deze week besproken. Vanaf 20:00 uur live vanuit de Korenbeurs op SCHIE TV.

Onder Ogen is deze week Schiedamser dan ooit tevoren. Onder leiding van Tara Boxman worden de belangrijke Schiedamse onderwerpen van deze week besproken. Vanaf 20:00 uur live vanuit de Korenbeurs op SCHIE TV.

Bidden op school

Het deed veel stof opwaaien in Schiedam: scholieren van het Lyceum Schravenlant zouden niet vrij kunnen bidden op school. Yusuf Babayigit, oud-leerling van het Lyceum Schravenlant, zit aan tafel om hierover te praten.

Huiselijk geweld

Een punt wat hoog op de agenda van de Schiedamse gemeenteraad stond was huiselijk geweld, maar volgens Christien Bruggeman (AOV) is er nu niet genoeg aandacht meer voor. Zij zat samen met vijf andere vrouwelijke raadsleden in een werkgroep die zich bezig hield met de aanpak van huiselijk geweld in Schiedam. Twee van deze vrouwelijke raadsleden zijn momenteel wethouder: Petra Zwang (PvdA) en Anouschka Biekman (D66). Wethouder Frans Hamerslag was als raadslid de gespreksleider. Maar nu staat het dus te laag op de agenda. Christien Bruggeman (AOV) en Sandra Beenhakker (VVD), beiden waren onderdeel van de werkgroep, zitten bij ons aan tafel.

Echt Schiedams

Bijna twee jaar geleden werd een petitie ingeleverd die opriep tot het herstel van de spoelingschuit, maar het gaat nog niet al te vlot. Lidwien Meijer zit aan tafel om het te hebben over waarom het zo belangrijk is dat dit Schiedamse monument wordt gerestaureerd.

En het kan nog Schiedamser: zakkendragers. Het Antonisgilde is het enige zakkendragersgilde van Nederland, en het enige nog actieve gilde van heel Europa. Maar de huidige zakkendragers beginnen op leeftijd te raken. Cees van Giezen zit aan tafel en doet een oproep voor nieuwe zakkendragers. Hij wil het beroep graag levend houden.

Ook zullen de gasten hun licht schijnen op het vertrek van het voltallige bestuur van de Brandersfeesten. Hoe moet het nu verder met het festival?

Dat en meer vanavond in Onder Ogen. De talkshow zal meerdere keren herhaald worden op SCHIE TV en is later ook online terug te vinden.

Media