advertentie
dinsdag 18 april 2023 18:08

Brand op verlaten schip in de Voorhaven, daar waar eerst een drugslab was

Brand op verlaten schip in de Voorhaven, daar waar eerst een drugslab was Foto: Flashphoto

Dinsdagmiddag is rond half vijf brand uitgebroken op een verlaten schip in de Voorhaven. Op het schip werden enkele weken geleden restanten van een drugslab aangetroffen. "Het schip is verlaten, je kunt het vergelijken met een vervallen en verlaten loods" liet de politie toen weten.

Dinsdagmiddag is rond half vijf brand uitgebroken in de stuurhut van een verlaten schip in de Voorhaven.

Op het schip werden enkele weken geleden restanten van een drugslab aangetroffen. "Het schip is verlaten, je kunt het vergelijken met een vervallen en verlaten loods" liet de politie toen weten.

De brand was korte tijd uitslaand. Hierop heeft de brandweer opgeschaald naar het sein middelbrand. In het ruim staan lege IBC’s (Intermediate bulk containers oftewel industriële containers van wit plastic met een metalen raster eromheen). Deze containers zijn gebruikt bij het vervaardigen van drugs. Omdat niet duidelijk was of deze containers bij de brand betrokken waren is ook de adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse gekomen.

De brandweer had de situatie echter snel onder controle. De havendienst was ook met twee blusboten aanwezig, maar die hoefde niet te worden ingezet. De schade aan het schip is aanzienlijk, er zijn geen gewonden gevallen.

Hoe de brand is ontstaan is (nog) niet bekend. 

Het schip ligt al lange tijd in de Voorhaven.  Het is nog steeds de vraag wat er met het schip gaat gebeuren. "We moeten eerst achterhalen wie de eigenaar is van het schip" aldus de politiewoordvoerder precies een maand geleden.

Volgens de website binnenvaart.nl is het schip, waar de naam "Gigant" Rotterdam op prijkt, in 1907 te water gelaten onder de naam "Pieternella".

 

Beelden: Flashphoto

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media