advertentie
woensdag 14 juni 2023 12:08

112 nieuws: ongevallen met vrachtwagens en Shell vlamt weer

112 nieuws: ongevallen met vrachtwagens en Shell vlamt weer Foto's: Flashphoto, fotomontage: SCHIE

Woensdagochtend raakte een vrouw gewond toen ze met haar auto in botsing kwam met een vrachtwagen op de ‘s-Gravelandseweg. En ook op de A20 vond een ongeval plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen.  Shell fakkelt weer af, wat tot klachten uit de omgeving leidt.

door Matthijs Rorije

Woensdagochtend raakte een vrouw gewond toen ze met haar auto in botsing kwam met een vrachtwagen op de ‘s-Gravelandseweg. En ook op de A20 vond een ongeval plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen.  Shell fakkelt weer af, wat tot klachten uit de omgeving leidt.

File op de snelweg

foto1

Foto: Flashphoto

Op de A20 richting Rotterdam, ter hoogte van Rotterdam-Overschie, vond woensdagmiddag een ongeval plaats tussen een vrachtwagen en een personenwagen, meldt Flashphoto.

Voor de inzittende van de personenwagen kwam een ambulance ter plaatse. De personenauto zal worden weggesleept door een berger. Achter het ongeval ontstond een flinke file.

Botsing op ‘s-Gravelandseweg

foto1 030
Foto: Flashphoto

Woensdagochtend om 9:50 uur raakte een vrouw gewond toen ze met haar auto in botsing kwam met een vrachtwagen. Het ongeval vond plaats op de ‘s-Gravelandseweg. De politie sloot het kruispunt ter hoogte van de Scholtenstraat enige tijd af. Twee ambulances rukten uit voor de medische controle van de inzittenden van de personenauto. De bestuurster is naar het ziekenhuis vervoerd. 

Een agent verklaart ter plaatse aan de fotograaf van Flashphoto dat de chauffeur van de vrachtwagen op het kruispunt stond voorgesorteerd. De wagen kwam uit de richting van het centrum. "De vrachtwagen wilde linksaf de Plesmanstraat inrijden. Op de rechter rijstrook passeerde een tweede vrachtwagen". De personenauto kwam uit de tegenovergestelde richting: 'uit de richting van de Gamma'. "De bestuurster wilde linksaf slaan, de Scholtenstraat in, en zag hierbij mogelijk de tegemoetkomende vrachtwagen over het hoofd”.

Het incident zorgde voor een kleine verkeersopstopping op de drukke doorgaande weg. Het verkeer werd ter plaatse omgeleid.

Klachten over Shell

a8f2f5ce91fd8b72515d7be543cf4c19 XL

Foto: archief/Flashphoto

De DCMR in Schiedam heeft afgelopen nacht 18 klachten ontvangen over Shell. Het gaat daarbij om 'geluid- en zichthinder door affakkelen van de raffinaderij Shell Pernis' laat de milieudienst op haar website weten. 

'Ik kom er nu met de metro langs. Weer grote vlammen en zwarte rookwolken.' laat een Schiedammer vanochtend vroeg aan SCHIE weten op Twitter. De klachten kwamen niet alleen uit Schiedam: ook inwoners van Hoogvliet en Vlaardingen trokken bij de DCMR aan de spreekwoordelijke bel.

Het affakkelen was noodzakelijk: er was een storing in de fabriek. De heel technische uitleg: 'er is een trip geweest in een propaancompressor waardoor er een serieschakeling van andere units in storing zijn geraakt.  De propaancompressor zorgt normaal voor koeling. De koelingsfunctie is opgevangen door twee andere units, maar dit heeft als gevolg dat er syngas naar de fakkel gaat. Dit soort gas moet afgefakkeld worden.'

Inmiddels is de situatie volgens de DCMR stabiel, 'maar er moet nog wel afgefakkeld worden. Echter is de fakkel niet zo groot als afgelopen nacht en wordt hierdoor geen verdere overlast verwacht.' 

'Shell gaat ervan uit dat de reparaties aan de propaancompressor tot zaterdag 17 juni einde van de dag duren.'

Op dinsdag 6 juni moest Shell ook al affakkelen, toen was er een lekkage van het brandbare Nafta.

Stalen toren

'Petrochemische fabrieken en raffinaderijen beschikken standaard over fakkelsystemen. Het is een voorziening om brandbare gassen veilig en milieuverantwoord af te voeren en te verbranden' meldt de DCMR. 'Een fakkel is een stalen toren met in de top een brander (met waakvlam), op voldoende afstand van de installaties. Een fakkel kan worden gebruikt als een proces is verstoord of bij onderhoudswerkzaamheden. Er kunnen dan gassen ontstaan die via de fakkel moeten worden afgevoerd.'

Bronnen: Flashphoto en DCMR