advertentie

Schiedammers blij dat rolbrug er weer ligt: ‘Ik ben alweer vergeten dat het renoveren langer duurde’

Een van de oudste bruggen van Schiedam en misschien zelfs wel de meest speciale: de rolbrug bij de voormalige boerderij Huis te Riviere. De brug werd eind februari uit het water van de Schie bij de ’s-Gravelandsepolder gehaald voor een renovatiebeurt. Bij het renoveren werd al snel duidelijk dat de rolbrug een grondige renovatie nodig had en het langer ging duren voordat de brug tussen de Polderweg naar de Overschieseweg weer in gebruik kon worden genomen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 25 juli 2023 15:59

Wielrenners, andere mensen op de fiets en wandelaars maken weer gebruik van de rolbrug. Een Schiedammer die zijn hond uitlaat verteld aan SCHIE dat het wel even irritant was om zo ver om te moeten lopen. “Ik ben het alweer vergeten eigenlijk dat het zolang duurde.” Een andere wandelaar kan dat beamen. “Ik had gelezen dat de brug toe was aan een grondige renovatie dus geen wonder dat het zo lang duurde!.” Een wielrenner die staat te wachten op zijn vriend sluit zicht bij het antwoord aan. “Ik vind alleen dat ze de uiteindelijke datum beter hadden kunnen communiceren.”

De voorlaatste renovatie vond zo’n dertig jaar geleden plaats en in maart bleek het probleem zodanig groot te zijn, dat sommige metalen liggers volledig waren doorgeroest. Hierdoor werd de heropening met drie weken uitgesteld.

Na drie weken was de rolbrug nog steeds niet terug op zijn oude plaats over de Schie. “Begin deze maand kon ik er pas weer gebruik van maken, maar ik heb een keer de onderkant bekeken toen ik op de vlonder hiernaast stond en alle roest is wel weg”, aldus een Schiedamse wandelaar.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN