advertentie

Gleuf in wegdek Mozartlaan in oktober aangepakt

Nu nog kan je met je motor fors onderuit gaan op de Mozartlaan in Schiedam Noord, maar vanaf oktober is dat verleden tijd. Dat is althans het voornemen van de gemeente Schiedam.

Gleuf in wegdek Mozartlaan in oktober aangepakt
Foto: SCHIE
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

donderdag 31 augustus 2023 10:39

Bewoners in Noord maken zich al langere tijd zorgen over de staat van de weg. Tussen de weghelften is een forse gleuf te zien en dat leidt tot onveilige situaties. De gemeente Schiedam ziet de weg als een belangrijke verkeersader en dat is dan ook de reden dat er tot op heden niets gebeurd is qua herstel. Tot nu toe plaatste de gemeente alleen een bord om weggebruikers te waarschuwen.

  > Lees ook: Uitkijken met je motor! Gleuf in wegdek zorgt voor gevaarlijke situatie in Noord

Met de afsluiting van eerder de Slimme Watering en nu de Van Beethovenlaan worden meer belangrijke ontsluitingswegen in Noord aangepakt. “Werkzaamheden kunnen zorgen voor een wegafsluiting voor langere tijd. Doordat er al een andere verkeersader in Schiedam is gesloten hebben we een planning opgesteld waarmee we willen voorkomen dat beide verkeersaders gelijktijdig zijn afgesloten, want dat zou grote gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van grote delen van Schiedam”, laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Het onderhoud aan de Mozartlaan wordt meegenomen ‘in de eerstvolgende herstelronde’, aldus de gemeente. De planning is om dat herstel in oktober dit jaar uit te voeren.