advertentie

Trouwcentrum Het Paleis toch weer open, ondanks eerdere spoedsluiting na explosies

Trouwcentrum Het Paleis opent vanaf dinsdag weer haar deuren. Tijdens de pauze van het kort geding dat de eigenaar van Het Paleis aanspande tegen het besluit van Burgemeester Jules Bijl kwam er toch een compromis. De eigenaar van het zalencentrum neemt meer maatregelen om toekomstige explosies te voorkomen.

Trouwcentrum Het Paleis toch weer open, ondanks eerdere spoedsluiting na explosies
FlashphotoNL
Philip van Es

door Philip van Es

maandag 11 september 2023 15:28

De rechters wilden maandag eigenlijk uitspraak gaan doen in de zaak, maar in de pauze vonden beiden partijen elkaar. Extra maatregelen vanuit Het Paleis waren voldoende om burgemeester Jules Bijl te overtuigen de spoedsluiting ongedaan te maken. Na de derde explosie in twee maanden tijd besloot burgemeester Jules Bijl dat de situatie rondom Het Paleis te gevaarlijk werd voor voorbijgangers, gasten en omliggende bedrijven. Hij kondigde een spoedsluiting van veertien dagen af.  

De gemeente laat weten dat burgemeester Jules Bijl er vertrouwen in heeft dat de nieuwe maatregelen een nieuw incident voorkomen. De rechter heeft daardoor geen uitspraak hoeven doen in het kortgeding dat Het Paleis aanspande.

   > Lees ook: Trouwcentrum gesloten na serie explosies: ‘Geen idee waar het vandaan komt’

Na de eerdere twee explosies in juli en augustus had het bedrijf al extra maatregelen genomen. Zo stonden er mobiele cameraposten en waren er extra beveiligers aanwezig. Toch was er donderdagnacht weer een explosie voor de deur van Het Paleis.