advertentie

Tweede aanhouding na reeks explosies bij trouwcentrum Het Paleis

De politie heeft donderdag een 19-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de explosies bij Het Paleis, de trouwlocatie aan de Brauwweg in Schiedam. Het is de tweede verdachte die is aangehouden in de zaak.

Tweede aanhouding na reeks explosies bij trouwcentrum Het Paleis
Foto: FlashphotoNL
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

vrijdag 15 september 2023 17:18

Het feestzalencomplex was in enkele maanden tijd drie keer doelwit van explosies. Het leidde niet tot gewonden. De burgemeester van Schiedam, Jules Bijl, besloot vorige week tot een noodgedwongen sluiting van Het Paleis, maar na aanvullende maatregelen door de eigenaar werd dat besluit afgelopen maandag teruggedraaid.

Eerder hield de politie al een 21-jarige Rotterdammer aan die verdacht wordt van het plaatsen van een explosief op 18 augustus. De verdachte was toen duidelijk te zien op camerabeelden. Bij welke explosie de donderdag aangehouden 19-jarige verdachte is betrokken, is niet bekend. De politie laat weten dat het bij deze verdachte gaat om ‘betrokkenheid bij één of meerdere explosies’.

Met de aanhoudingen is het onderzoek naar de incidenten nog niet afgerond. De politie laat weten door te gaan met onderzoek naar de explosies en de betrokkenen.