advertentie

Oproep RET lijkt te helpen: Kamermeerderheid wil duurdere ov-kaartjes voorkomen

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er meer geld wordt uitgegeven aan het openbaar vervoer. Daarmee moet een prijsstijging van de ov-kaartjes voorkomen worden. Vorige week deden meerdere organisaties, waaronder de regionale vervoerder hier – de RET, een oproep. En met succes.

Oproep RET lijkt te helpen: Kamermeerderheid wil duurdere ov-kaartjes voorkomen
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

donderdag 21 september 2023 15:22

De RET heeft de hoogte van de ov-kaartjes niet zelf in de hand. “Dit gebeurt volgens landelijke systematiek”, legde woordvoerder Rolf Harbers uit. Vorig jaar nam de prijs van een ov-kaartje al toe met 7 procent. “Wij willen natuurlijk graag dat mensen voor onze duurzame reisoptie kiezen.” Dat wordt volgens Harbers heel lastig als de kaartjes zo duur worden.

Tijdens de algemene beschouwingen in Den Haag wordt een voorstel van PvdA-GroenLinks en ChristenUnie om de prijsstijgingen tegen te gaan breed ondersteund. Volgens het kabinet zouden de prijzen mogelijk met 10 procent stijgen per 1 januari 2024. Dat lijkt nu van de baan.

Het voorstel is nog niet in stemming genomen, maar lijkt te kunnen rekenen op steun van meerdere partijen. Omdat het plan nog niet definitief is, wilde de RET nog niet inhoudelijk reageren op het nieuws.