advertentie

Tóch nog een doorstart voor de Brandersfeesten: nieuw bestuur geformeerd

De Stichting Branderfeesten maakt toch een doorstart. Er is een nieuw bestuur geformeerd 'met gerenommeerde namen'. 

Tóch nog een doorstart voor de Brandersfeesten: nieuw bestuur geformeerd
Beeld van de Brandersfeesten in 2019
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zondag 01 oktober 2023 19:25

De Brandersfeesten gingen dit jaar niet door, nadat het bestuur in april de handdoek in de ring gooide vanwege de hoge werkdruk en er geen nieuwe bestuursleden gevonden konden worden.

Remy Reurling, voormalig voorzitter van de Stichting Brandersfeesten, wist bij de organisatie van de Brandersfeesten in 2022 (de enige editie die dit bestuur organiseerde) al dat het bestuur het niet meer ging redden, vertelde hij in de Schiedamse talkshow Onder Ogen. "We deden het als allemaal vrijwilligers in het bestuur naast onze baan, je hebt veel belangrijke gesprekken die tussen negen en vijf uur moesten plaatsvinden, dan moesten wij werken". 

Marvin Janssen, gemeenteraadslid namens Alles voor Schiedam, noemde het bestuur in augustus 2022 zelfs 'wellicht niet capabel'. Reurling zelf zei te hebben onderschat wat er tegenwoordig komt kijken bij het organiseren van evenementen, vooral wat betreft de veiligheid.

De gemeente ging er ook vanuit dat het over en uit was met de Brandersfeesten en was al aan het nadenken over 'een nieuw stadsfeest'. De ondernemers in het centrum kwamen vorig weekend met een alternatief: Schiedam Live on Stage'.

Onverwachts teken van leven

De Stichting Brandersfeesten stuurde vandaag echter, voor de meeste mensen totaal onverwachts, opeens weer een teken van leven. 

'Door de grote teleurstelling die het afblazen van de Brandersfeesten dit jaar teweegbracht, is er vanuit de partij Alles voor Schiedam het initiatief genomen te onderzoeken of een nieuw bestuur kon worden gevormd en zo te pogen de Brandersfeesten in vernieuwde vorm voort te zetten.' schrijft de Stichting.

'Na een aantal verkennende gesprekken met een groep ervaren en enthousiaste mensen, is met het aanstellen van een nieuwe voorzitter, secretaris en penningmeester de basis gelegd voor de toekomst. Het team, bestaande uit gerenommeerde namen is aangevuld met leden met verschillende expertise vanuit o.a. horeca, evenementen en veiligheid'.

'Met veel ervaring en bovenal positieve energie en enthousiasme aan boord, zal hard worden gewerkt de iconische Brandersfeesten in een nieuw jasje voort te zetten, zodat de inwoners van Schiedam en ver daarbuiten in de komende jaren kunnen blijven genieten van dit grootse, sfeervolle, jaarlijkse evenement.'

Komende donderdag 5 oktober wordt er meer bekend gemaakt.